28 ideer til børnenes pakkekalendere: Lav-selv eller køb

Denne artikel er sponsoreret

Hvor mange af jer har selv haft en pakkekalender som barn, som I stadig har – eller husker rigtig godt?

Tobias findes ikke mere, desværre…. Men han så cirka sådan hér ud

Hjemme hos os havde min bror og jeg en stor papmachier-fisk, der hed Tobias, som ankom hvert år i december fra min onkel og tante. Tobias havde maven fyldt med små silkepapirspakker, der altid indeholdt en lille ting (fx. en blyantspidser, et figur-viskelæder, en lille plastikfigur o.l.) OG ikke mindst en lille strimmel med et digt, som min onkel havde skrevet på sin gamle skrivemaskine om den ting, der var i pakken. Min bror og jeg skiftedes så til at stikke hånden i Tobias’ gab og trække en gave hver anden morgen. Rigtig hyggeligt – og meget lidt dyrt – men priceless!

Gør-det-selv eller køb de fineste, flotteste og mest kreative kalendere
Pakkekalendere er et superhyggeligt islæt til julemåneden – og hvad enten du er til gør-det-selv eller købe-kalendere, så er der et utal af muligheder for at ende med noget rigtig fint til børnene!

Vi har trawlet nettet for jer og fundet en masse idéer:

Bokse og æsker

Boxdelux: Pakkekalender – små boxe til gaver 1-24. Før kr. 79,- NU kr. 20,-

Fold selv fine kasser af brune papirsposer o.l. Se vejledning hér

De skønnese æsker til pakkekalenderen fra Noix de Coc til £35.50. To af siderne er dekoreret på forhånd – de andre to kan du eller børnene selv dekorere!

Kalender af malede træ-æsker sat op på masonitplade. Ideen set hos Karen Marie.

Lav selv dåse-kalender med magnet-folie i bunden – sæt den f.eks. op på køleskabet, og lad børnene selv flytte rundt på dåserne.

Til de meget seriøse kalender-skabere! Her får du skabeloner og instruktion til hvordan du laver den sejeste lego-inspirerede pakkekalender.

En mini-kalender til det lille køkken, de små gaver eller måske bare en seddel med en overraskelse! Vil være sød hængt op på et par enkle julegrene. Instruktion hér.

Poser

Farverige papirsposer til ophæng. Brug dit restlager af karton, en limpistol og noget bånd, og du er godt på vej!

Download gratis isbjørne-etiketter til pakkekalenderen hos minimega.

Foretrækker du at sy? Så få udnyttet stofresterne til 24 fine stofposer, der kan bruges igen og igen. Lige til at hænge op! Set lige her.

Metal-rammer

Smart pakkekalender i metal med 1-24 som knager til pakkerne. 269 kr hos Ora et labora

Fin og romantisk kalender i metal med 24 hjerteknager – 150 kr hos den ærøske butik Blåbær home and garden

Dåser og glas

Super simpel og stadig rigtig flot (og bæredygtig) kalender af dåser og silkepapir. Vejledning hér.

Endnu en fin genbrugsløsning! Find dine gamle glas og dåser frem og lad ungerne være med til at dekorere dem, før de bliver fyldt med kalenderpakkerne. Ideen fundet hér.

Vægophæng i stof


Hvis jeg når det er DENNE kalender min plan for i år! Download skabelon (pdf) og instruktion fra Stof2000 sy selv den flotte julekalender.

Heldigvis kan man også købe sig fra en fin stof-kalender til ophæng. Super-Carla har bl.a. denne fine version med elge i Liberty-stof til 479 kr.

Endnu en fin pakkekalender i stof -her med lommer – som du kan købe dig fra! 400 kr på amio.dk

Træer

Endnu en fantastisk kalender fra Karen Maries hånd! Lav et træ af nogle tørre grene, mal dem hvide med kontrast af neon-pink, og voilá – et tjekket juletræ til kalendergaver.

Pakkekalender af malede ispinde og foldede æsker. Se hvordan du laver den hér

Pakkekalender i juletræsform. Få mønsterark og køb materialer her.

Snore-ophæng

Pakkekalender fra Maileg med 24 søde ophæng til at putte gaverne i – 649 kr.

Eller se de flotte vægophæng med 24 lommer til dreng/pige for 379 kr. hos Legehimlen.dk

Sød pakkekalender idé til de mindste! Hæng 24 farverige strømper op, og kom små hyggelige ting i. Set hos Martha Stewart

En enkel, nem og stadig rigtig dekorativ idé! Bind bånd i pakkerne og lad dem hænge på et langt bånd eller en snor fra loftet.

Simpel men utrolig dekorativ kalender med små kort fra 1-24 og et stykke julepynt til hver dag bundet forneden.

Paphuse

Et lille skuffedarie-hus i pap, med 24 skuffer til små gaver – 269 kr hos ElgaOlga.dk

Fantastisk bindingsværkshus med skuffer til små stykker slik, perler, spænder, biler eller andre små fine ting – 99 kr hos paperdeluxe.dk

Nisser

De populære pakkekalender-nisser fra Maileg med 24 lommer til kalendergaver. Nisserne fås i flere forskellige udgaver, til 599 kr. Se årets nisser hér.

[ad]
2017-06-17T04:45:16+00:00

6 Comments

 1. Jeanne 15. november 2011 at 18:24 - Reply

  Nisserne fra Maileg er bare så fine og de laver også en rigtig sød adventsnisse.. Den er kommet på ønskesedlen til vores datter i år 🙂

 2. Rikke 16. november 2011 at 21:05 - Reply

  En let, billig og hyggelig ide kan være at binde alle 24 gaver sammen i en lang kæde med gavebånd og hæng dem op i fx en trappe, så klipper man dagligt den nederste gave af og samtidig beundre alle dem man skal have de næste dage…

 3. Maria Øxenberg 2. november 2012 at 06:46 - Reply

  Jeg kan desværre ikke få linket til den fine kalender fra stof 2000 til at virke, ligger du mon selv inde med pdf’en, så jeg også kan ønske mig en?

 4. Anette Tvedergaard 2. november 2012 at 08:56 - Reply

  Ej hvor ærgerligt – stof2000 har fjernet pdf’en. 🙁 Jeg prøver at kontakte dem med henblik på at få den fremsendt – til deling med dig Maria og andre interesserede! 🙂

 5. Louise Hove 20. november 2014 at 15:13 - Reply

  Hej,
  Mon nogle af Jer har en god ide til hvad jeg skal hænge en bog julekalender op på? Har fået fingrene i de gode gamle Anders Ands bogklub bøger som min ældste dreng skal have men mangler en god ide til hvad jeg skal hænge dem på….

  TAK 🙂
  Kh Louise

Leave A Comment