Børnebog: En solomor-barn familie bliver til

Denne artikel er sponsoreret

Familier i dagens Danmark har alle mulige former og farver – og heldigvis for det! Derfor er det også helt berettiget, at vi får nogle bøger, hvor en familie ikke beskrives som mor, far og to børn – gerne en pige og en dreng (!) Verden er mere nuanceret, og det skal vores børn naturligvis have øjnene åbne for.

“Mor og kærlighedsbarnet – en solomor-barn familie bliver til” er en ny børnebog af Signe Fjord – netop udgivet (forår 2015) fra Forlaget Inspire.

Børnebogen fortæller de mindste (donor)børn på 2-5 år, hvordan en solomor-barn familie bliver til med hjælp fra en sæddonor – og ikke mindst, at den lille familie lever (lige så) lykkeligt til deres dages ende.

solomor donorbarn
Mor og kærlighedsbarnet kan købes som e-bog og paperback hos Forlaget Inspire lige her!

Mange rigtige former
Med en skilsmisserate på ca. 40% er kernefamilien er ikke længere den eneste ”rigtige” familieform at spejle sig i for børn. Danmarks Statistik opererer med 37 forskellige familieformer. Flere og flere singlekvinder vælger at blive solomødre. Nyere forskning fra Cambridge University viser, at børn (og mødre) trives godt med solomor-barn familieformen.

”Mor og kærlighedsbarnet” er vigtig for donorbørnene, da dens fortælling skal være med til at fremme, at børnene vokser op og føler sig hele, normale, ønskede og elskede. Bogen kan bruges som redskab til at fortælle tilblivelseshistorien tidligt, allerede som 2 årig, og dermed forebygge senere identitetskriser hos børnene.

Der findes i dag mange forskellige familieformer, og det er ikke altid nemt at forklare børnene, hvordan de er kommet til verden når familiebilledet adskiller sig fra det man ser i traditionelle børnebøger. “Mor og kærlighedsbarnet” introducerer og sidestiller naturligt solomor-barn familieformen med andre familieformer.

Ina Rosdal – donorbarn og nu journaliststuderende har læst bogen
Og hun udtaler:

“Som lille donorbarn følte jeg mig ofte anderledes, fordi alle børnebøgerne omhandlede kernefamilier, der ikke lignede min. Derfor tror jeg, at jeg ville have været glad for at have en bog som “Mor og Kærlighedsbarnet”. For så ville jeg have haft en bog, jeg kunne genkende mig selv i, men også en bog jeg kunne læse for mine legekammerater, så de bedre kunne forstå, hvorfor jeg ikke havde en far ligesom dem.”

Alle ønsker opfyldt – undtagen ønskebarnet
Med børnebogen fortæller Signe Fjord historen om en kvinde, der har oplevet alt det hun har drømt om undtagen at blive mor. Med hjælp fra en sæddonor bliver hun gravid og maven vokser. En ny familie skabes med mor og kærlighedsbarnet, og de lever lykkeligt til deres ende.

Bogen er illustreret af Mikkel Brandt-Møller med varme, glade og pædagogisk velovervejede billeder, som er lette at forstå og som passer til børn mellem 2-5 år.

Bogen er udgivet af Forlaget Inspire d. 1. juli 2014 både på dansk, tysk og engelsk som ebog. Den 10. maj 2015 udkom den i en trykt dansk udgave. Køb bogen her!

Se også www.selvvalgtsinglemor.dk og www.solomomtoadonorchild.com

Signe skriver og fortæller
Signe Fjord er Forfatter, Blogger og Foredragsholder udover forfatter til bogen Selvvalgt singlemor til donorbarn. Signe kan kontaktes direkte på tlf. 53 56 48 58.

2017-06-17T04:41:08+00:00

Leave A Comment