Børnefamiliens ven: Ledningsfri støvsuger eller håndstøvsyger?

Denne artikel er sponsoreret

Der er sket meget på markedet for støvsugere de sidste år. Men hvad skal  man vælge, hvis man er en travl børnefamilie? Vi har set nærmere på to alternativer til en traditionel støvsuger: en kompakt ledningsfri støvsuger og en håndstøvsuger. Effekten er bedre end man skulle tro.

Du kender det. Det er tidlig morgen, og familien er lige færdige med at indtage morgenmaden. Af den ene eller anden årsag, efterlader det ofte havregryn eller sukker på gulvet. Det kan virke besværligt at finde støvsugeren frem for dette, og derfor har vi set på to kompakte alternativer, for at vurdere om de kan erstatte en traditionel støvsuger.

Ledningsfri støvsuger

En ledningsfri støvsuger (Hos Renthjem er der i skrivende stund 6 mærker som har en ledningsfri støvsuger i sortimentet) er det perfekte alternativ til en traditionel støvsuger. Som navnet antyder, er det en støvsuger som kan benyttes uden ledning, altså ved hjælp af et indbygget batteri. Populært sagt er der tale om en forvokset håndstøvsuger, med et markant kraftigere sug og længere batterilevetid. Der er både gode og mindre gode alternativer, og derfor er det vigtigt at vurdere sugestyrken inden man kaster sig ud i et køb.

Alle de største mærker har i dag lavet deres bud på en ledningsfri støvsuger. De to som umiddelbart er længst fremme er Dyson og Electrolux, deres evne til at navigere er helt ekseptionel.  På Electrolux er der ydermere kræset en smule mere for detaljerne, hvor du bl.a. får lys foran og flere muligheder for betjening ved håndtaget.

Mange bruger også den ledningsfri støvsuger som et alternativ til en robotstøvsuger, som eksempelvis Roomba 880 (http://www.roboteksperten.dk/produkt/irobot-roomba-880-robotstoevsuger/). Robotstøvsugeren er jeg selv utrolig lykkelig for i hverdagen, men der opstår ofte situationer hvor det er hurtigere at hive en ledningsfri støvsuger frem.

Håndstøvsuger

Håndstøvsugere har været kendt i mange år efterhånden, og var i starten knap så veludviklede kompakte støvsugere som oftest han på væggen. De fungerede fint til at samle krummer op, men alt andet havde de svært ved. Dem som laves i dag af bl.a. Dyson kan langt mere og har et meget kraftigere sug. Batteritiden er på mange modeller ligeledes i dag også udviklet til 10-20 minutter, afhængig af styrken. Håndstøvsugeren er perfekt når man skal have fjernet noget ”lokalt” skidt, eller f.eks. hvis der skal gøres rent i møblerne.

Kombinationen fra Electrolux: 2-i-1

I vores søgen efter den perfekte støvsuger, kunne vi ikke undgå at falde over det seneste skud på stammen fra Electrolux. En 2-i-1 støvsuger, som mest af alt minder om den ledningsfrie støvsuger. Dog med den forskel, at den har en indbygget håndstøvsuger som hurtigt fjernes. Hiv blot ud i skaftet, og tag håndstøvsugeren af. En rigtig kraftig version af slagsen, da den bruger de samme kræfter som er at finde i den ledningsfrie støvsuger.

Den indbyggede håndstøvsuger gør det let at støvsuge møbler, bordet eller endda dine gardiner. Altså generelt de ting hvor den almindelige støvsuger, eller den ledningsfrie støvsuger, har svært ved at komme til.

2015-12-18T13:32:14+00:00

Leave A Comment