Børnesikring af dit internet – her er dine muligheder

Denne artikel er sponsoreret

For mange forældre kan det være nervepirrende at slippe deres børn løs på det store internet, for hvad vil de ikke støde på, når de surfer rundt eller trykker på links, som de måske ikke skulle have trykket på?

Nettet er fyldt med obskure sider som bestemt ikke er særlig børnevenlige, og ofte kan man havne på dem, helt uden at vide hvorfor og hvordan det er sket.

Specielt børn er udsatte i forhold til at havne på sådanne sider, da de ikke har den samme erfaring med at surfe på nettet som vi voksne.

I denne artikel får du 3 tips til, hvordan du kan børnesikre dit internet, så du ikke skal bekymre dig for meget, når dine børn begynder at surfe på nettet.

Sådan sikrer du en enkelt computer

Ønsker du at sikre blot en enkelt computer mod ikke-børnevenlige hjemmesider, kan du opsætte en hjemmeside-liste i denne computers host-fil. Listen skal indeholde de sider, som du ikke ønsker at dit barn skal have mulighed for at besøge. Du kunne eksempelvis blokere Facebook, Reddit og eller andre medier, hvor du mener dit barn har risiko for at blive eksponeret for dårlige ting.

Det er lidt teknisk svært at opsætte host-filen, og derfor finder du her en komplet guide, som kan hjælpe dig på vej.

Problemet med denne løsning er dog, at du umuligt kan lukke ned for alle sider, du ikke ønsker dine børn skal se. Du kan lukke ned for de værste, men internettet er jo stort, og der vil altid være en eller flere dårlige sider, som du ikke har på din liste.

Derfor kan du overveje at kombinere host-fil-løsningen med DNS sikring. Mere om det i næste afsnit…

Blokering via DNS

Med Open DNS kan du, i stedet for at blokere enkelte sider, blokere helt kategorier. F.eks. kan du vælge, at man på dit hjemmenetværk ikke skal kunne tilgå sider, der har noget med dating at gøre. Du kan også lukke endnu bredere ned og sige, at alle sider med ”voksen”-indhold ikke skal kunne åbnes på jeres hjemmenetværk.

Open DNS er gratis, og du kan læse mere om det her. Open DNS kan, som med den første løsning, være lidt teknisk at sætte op. Heldigvis findes der masser af guides der kan hjælpe dig, og søger du på YouTube efter ”open DNS setup”, vil du finde masser af gode videoer, der kan hjælpe dig på vej.

Beskyt dit barn på de sociale medier.

Som allerede beskrevet, så er de sociale medier et af de steder, hvor dit barn har størst risiko for at blive konfronteret med upassende billeder, videoer og beskeder fra fremmede personer. Med ”MinorMonitor” kan du overvåge dit barns aktiviteter på Facebook og Twitter. Tjenesten vil give dig en alarm, hvis der skulle være tegn på, at dit barn er kommet i kontakt med personer eller indhold, som de ikke burde.

Vælger du at sikre dit net med de tre ovennævnte løsninger, vil du med sikkerhed gøre dit barns færden på nettet langt mere sikker!

2017-06-17T04:40:48+00:00

Leave A Comment