Danmarks bedste legeplads er fundet

Denne artikel er sponsoreret

gode legepladser Børn og voksne i hele landet har vurderet legepladser og skabt et landkort over Danmarks legepladser. Børneværten Chapper og Galle & Jessens legepladspatrulje har testet den bedst vurderede legeplads i hver af Danmarks 5 regioner, og vinderlegepladsen blev Strandvænget i Nyborg. På legepladserne blev der også sat rekorder, der nu offentliggøres i Børnenes Rekordbog.

Alle 5 regioner i Danmark
Godt 87.000 har besøgt hjemmesiden Legepladsen.dk og mere end 44.000 har downloadet legepladsens app. Det har resulteret i et legeplads-landkort med mere end 2.200 registrerede legepladser.

Den bedst vurderede legeplads i hver af de 5 danske regioner har haft besøg af Chapper og Galle & Jessens legepladspatrulje, der sammen med alle de fremmødte børn har ’gennem-leget’ legepladserne fra ende til anden.

legeplads

”Det har været vildt sjovt at være sammen med Legepladspatruljen og høre, hvad de har at sige om landets legepladser. Vi har snakket, grinet og leget med en masse af landets sejeste unger og hørt deres syn på, hvad en god legeplads er,” fortæller Chapper.

Fem topkandidater, tre Danmarksrekorder og to rekordforsøg
Blandt alle de 2.200 registrerede legepladser besøgte Chapper og legepladspatruljen de 5, der fik særlig mange kommentarer og positive vurderinger, og her er deres vurdering:

Region Hovedstaden: Legepladsen i Wesselgade, København
Flot udvalg af legeredskaber, rigtig fedt boldbur og fin lille køkkenhave. Legepladsen er bemandet og har et hus, hvor man bl.a. kan spille bordfodbold og PlayStation. Noget til børn i alle aldre. Her satte vi Danmarksrekord i børne-human-beat-boks-orkester.

Region Nordjylland: Klejtrup By-og Legepark, Hobro
Masser af plads og boldbaner lige op ad legepladsen. Mange legeredskaber af flotte naturmaterialer gemt lidt fra hinanden bag hække og volde. God asfaltboldbane, der også kan bruges til hockey. Stort, overdækket område, hvor man kan spise, hygge eller komme i tørvejr. Også god til mindre børn. Her satte vi rekord i Danmarks største børne-rap.

Region Sjælland: Byparken, Roskilde
Legepladsen ligger rigtig hyggeligt i en fin park med andedam. Den har gode legeredskaber især for de små børn. Her satte vi rekord i Danmarks største papkasse-legehus. (Film fra besøg)

Region Syddanmark: Strandvænget Park og Legeplads, Nyborg
Rigtig flot sted med stor park og udsigt over stranden. Legepladsen har mange dyr, der bor godt og flot. Og der er gode picnicsteder. Legeredskaberne er anderledes end på de fleste andre legepladser og udfordrer til at gå på line, høre lyde, se farver, klatre og kravle. Her lavede vi rekordforsøg i Danmarks største sokkedukke-teater.

Danmarks bedste legeplads

Region Midt: Borgvold legeplads, Viborg
En stor legeplads der ligger i en park og meget tæt ved vandet. I kiosken kan man leje vandcykler, skøjter eller små elbiler. Forældre og børn kan glæde sig over at toilet, borde/bænke osv. er meget velholdte. Det er nemt at være på legepladsen, der har alle de legeting, man forventer. Her lavede vi rekordforsøg i Danmarks største papæske-percussionband.

Chapper, Legepladspatruljen og Galle & Jessen har haft svært ved at vælge én legeplads fremfor de andre, men er kommet frem til, at Strandvænget i Nyborg får deres stemme i år. De siger: ”Legepladsen i Nyborg har den flotteste natur, rigtig meget plads, anderledes legeredskaber og søde dyr. Der er noget for alle.”

Danmarksrekorder i leg
På alle legepladserne blev der arrangeret et rekordforsøg, og de tre første rekordforsøg er allerede godkendt af Børnenes Rekordbog, som udkommer her i oktober 2012. Det er Danmarks største børne-beatbox-kor, Danmarks største pap-legehus og Danmarks største børne-rap, der har fundet vej til rekordbogen. De sidste to rekord-forsøg er sendt ind og afventer godkendelse.

legeplads i Danmark

Fortsæt legen
Galle & Jessen opfordrer børn og forældre til fortsat at benytte hjemmesiden og app’en. ”Der findes faktisk ikke noget samlet kort over legepladser i Danmark, men nu har vi fået kortlagt over 2.200 – og det er da en flot start. Men der er sikkert flere endnu,” siger Senior Brand Manager hos Galle & Jessen, Marianne Forsingdal.

Der er yderligere information på www.legepladsen.dk, legepladsens Facebook-side og på app’en. App’en er gratis at downloade.

2017-06-17T04:43:09+00:00

2 Comments

  1. Susanne k 18. oktober 2012 at 20:03 - Reply

    Spændende! Min søn, Albert på 3 1/2 år, og jeg vil allerede i morgen tage til byparken i Roskilde. Vil helt sikkert også prøve mange af de andre legepladser.

Leave A Comment