De bedste råd til at undgå depression i et stresset familieliv

Denne artikel er sponsoreret

Depression rammer rigtig mange danskere hver uge. Opgørelser viser at omkring hver 6. dansker rammes af depression på et tidspunkt i livet. Derfor kan man godt omtale depression som en folkesygdom efterhånden – der rammer op mod 1 million danskere i deres levetid.

Derfor er det en rigtig god ide at tage sine forholdsregler, så man gør alt for ikke at blive ramt af en depression. Det er ikke særlig sjovt at være deprimeret, og kan man forebygge i stedet for at behandle, er det et stort skridt i den rigtige retning.

Grundene til at depression kan indtræffe er mange. Går man rundt uden tro på sig selv og egne evner, kan det være selvforstærkende mod depression – lige så hvis man mangler evnen til mærke ens egne følelser. Er man ude for dette, kan man hurtigt få følelsen af blot at være i hamsterhjulet og at livet bare køre uden nogle former for glæde.

Er man på vej mod en depression kan man tit og ofte få følelses af at leve efter hvad man selv tror, andre forventer af en – det hele bliver meget monotont og alle dage ligner hinanden. Genkender du dette mønster, er det et der tit tegner sig af folk der mister evnen til at finde sin retning i livet – og derfor bliver chancen for at man vælger den forkerte vej, noget større.

Er man interesseret i at forebygge depressionen på bedste vis, har vi fundet nogle gode råd du kan implementere i livet herunder:

Overhøre egne behov

Er man bedre til andres behov eller sine egne, kan det godt give problemer på længere sigt. Det gælder ikke om at være super ego centreret, men samtidig skal man ikke ligge alle sine egne behov. At ignorere sine egne behov fuldkommen er en sikker grund til at få problemer.

Livsforandringer kan være et stort problem i forhold til depression. Eksempelvis er skilsmisse og forhold der går i stykker et stort problem i forhold til at blive ramt af depressioner. Derfor kan det være en rigtig god ide at gøre brug af parterapi eksempelvis, hvis man er interesseret i at redde sit forhold, familie og undgå depressioner. En dygtig parterapeut kan du finde her: http://www.mandeterapeut.dk/parterapi/

Forskellige terapimetoder kan være en rigtig god måde at få komme uden om en depression. Tag eventuelt et kig på gestaltterapi, hvis du er interesseret i nye terapi metoder, der har vist sig at fungere super. Læs om det her: http://www.mandeterapeut.dk/om-mig/gestaltterapi/

Er man dårlig til at sætte grænser for andre der træder på en, kan det være en trigger til depressionslignende tanker. Sker det over en lang årrække, kan det være den sikre vej til at blive syg. Derfor er det en god ide, at blive bedre til at sætte sine egne grænser. På den måde kan man forebygge depressionen i stedet for at skulle til at behandle.

2016-08-25T07:45:51+00:00

Leave A Comment