DIY: Pimp din (familie-)jul

Denne artikel er sponsoreret

Så er juleforberedelserne kickstartet. Mest fordi jeg har fået en helt ny udfordring fra Kähler Design, om at medvirke i et julearrangement den kommende weekend. Her skal jeg blandt andet dække et julebord og give gode idéer til, hvordan vi kan pimpe julen i år.

Og hvad er mere nærliggende end at invitere børn og barnlige sjæle med i forberedelserne?

Hermed 5 bud på jordnære idéer, som måske kan inspirere dig til små veldesignede påfund i juletiden:

Nissemænd i flok
Her har familien samlet en række grene i forskellige højder. Gerne relativt høje og slanke i udtrykket.

De er klippet skråt i toppen for at få en spids nissehue-effekt. Gerne lidt råt og ufint i kanterne. Herefter er hatten malet med rød farve i toppen. Når malingen er godt tør, males et hvidt skæg fra kanten af huen og et godt stykke ned på træet.

Slutteligt sættes et par små, sorte øjne på med tusch eller pensel. Hele flokken kan stå samlet i en vase (fx i en Oasis-bund) eller integreres i en juledekoration.


Hvid jul på gamle flasker
Her har vi samlet flasker fra vin og olier samt vitaminglas. Alle mærkater er pillet af med hjælp fra varmt vand og en svamp. Hernæst er de spraymalet med mat, hvid maling. De hvide flasker samles i dekorative klynger midt på bordet og kan nu anvendes som vaser eller lysestager. Dette giver en god base at pynte videre på. Tilsæt pynt i snore om flaskens hals eller sæt dem sammen med andre brugsting. Man kan til andre anledninger sagtens vælge andre farver – mere festlige eller dramatisk sort.


Personlig kollageindpakning
Brug magasiner, tegneserier eller andre billeder til at klistre en slags kollage sammen til gavepapir. Alle kan være med til at finde frem, rive ud og klistre sammen. I dette tilfælde er brugt et katalog fra Kähler til at repræsentere weekendens julearrangement. Det kunne lige så vel være Hello Kitty, modeblade eller helt andre interesser og små tekstbidder. I denne indpakning har jeg taget udgangspunkt i sort/hvidt univers og tilføjet lidt rød og rosa toner i den ene gave. Den anden har grønlige og hvide nuancer. Når gaven er pakket ind i kollagepapiret, lægges et lag cellofan omkring for at give en blank og elegant afslutning. Husk også et smukt stofbånd.


Julekugler med tøseshine
Har du brug for julekugler i bestemte farver, kan du selv sætte et præg. Her er indkøbt basis-kugler i hvid og efterfølgende er udvalgt farver, som passer perfekt i dette års dekoration. Der kan sagtens bruges almindelig maling, som dog kan være svær at ramme i den rette farve (med mindre der investeres i dyre specialblandinger). Samtidig får de ofte en lidt mat og trist overflade på denne type materialer. Vi har derfor fundet den gamle neglelak frem fra gemmerne. Dels for at finde farven, men også fordi det giver en flot, skinnende effekt i overfladen. Har du eller lillepigen ikke en neglelak eller to til formålet, kan man ofte finde et utal af farver i Tiger-butikken. Tag gerne plastikhandsker på og sørg for god udluftning (og små pauser), hvis du skal male mange. Neglelak i store mængder er ikke rart at indånde.


Nedfaldne iskrystaller
Vi har dette efterår samlet en masse blade, tørret og lagt i pres. Herefter er bunden klippet af det enkelte blad og limet sammen til en stjerne-lignende form. Herefter har de fået hvid maling og agerer nu iskrystaller på julebordet. De kan enten pynte ovenpå dugen – eller mellem flere lag af transparent dug for at opnå en tredimensionel effekt.

Veldesignede julehilsner
Lene Nygaard
Designermor.dk

2017-06-17T04:42:59+00:00

Leave A Comment