Ens tøj til søskende – ikke tvillinger

Denne artikel er sponsoreret

Jeg har et par veninder, som har tvillinger. Flere gange har jeg hørt dem sige: “Mine børn skal i hvert fald ikke gå i ens tøj – bare fordi de er tvillinger”.

Men faktum er, at man som mor/indkøber af tøj bare HAR en præference, når man står og vælger om en bluse, kjole, skjorte har den ene eller den anden farve. Det ene eller det andet print. Det ene eller det andet snit. Osv. Og i dag siger tvillingemødre også til mig. “Det sker jeg vælger ens. For hvem skal have den knap så pæne farve? Hvem skal have 2. pladsen på tøj-hitlisten?”.

Ha ha! Jeg er helt med! Jeg har det ofte på samme måde. Og jeg har ikke engang tvillinger! Men jeg har børn af ens køn, og selv om de udtrykkeligt har givet udtryk for, at de IKKE ønsker ens tøj. Jamen så falder jeg i fra tid til anden. Som f.eks. i går, hvor jeg faldt over denne fine, solgule (ja, jeg elsker alt i gult), cardigan.

Hvem skulle så have den cardigan i rosa? Som SLET ikke var så fin som den gule! Jamen det kunne jeg da slet ikke vælge! Så kunne det ene barn selvfølgelig bare nøjes med en cardigan, og det andet barn en helt anden beklædningsdel. Men ej – jeg synes, at de begge kan bruge en cardigan.

Og således kom jeg hjem med to gule cardigans i forskellige størrelser. Jeg er spændt på, hvad de to unge damer siger!

gul cardigan

2017-06-17T04:41:10+00:00

3 Comments

 1. Camilla //Drengestreger 17. april 2015 at 12:49 - Reply

  jeg synes det kan være ret sødt, så længe det ikke er hver dag de er ens. Jeg gør det også selv til mine drenge nogle gange. Mest når der er et sæt tøj som de bare må eje (ifølge mig hehe). Så får de det begge to. Men nu efter de er blevet ældre køber jeg mere efter deres personlighed. Min ældste er rykket op i tweens størrelserne, så det giver helt sig selv. Til gengæld er min yngste sådan et barn der kan have en hvid bluse på en hel dag, uden den er beskidt om aftenen. Det er fantastisk. Og bestemt ikke et gen han har fra mig 🙂

 2. Anne Gjesing 17. april 2015 at 15:47 - Reply

  Mine drenge på 2 og 5 år kan rigtig godt lide at have ens trøjer og t-shirts, så det får de nogle gange. Hvis den ene synes at noget er fedt, vil de rigtig gerne dele det med den anden. Min søsters piger på 5 og 9 år vil til gengæld på ingen måde have det samme tøj. Er det en kønsting?

 3. Anette Tvedergaard 18. april 2015 at 08:12 - Reply

  Måske er det en kønsting, men nok mere aldersbetinget. Jo ældre de bliver des mere, oplever jeg, har de hver især behov for, og lyst til, at udtrykke egen personlighed (og her stil).

  Jeg køber aldrig 100% ens outfits fra top til tå, men ens “enkelt-dele”, som de så ofte gør en dyd ud af ikke at have på samtidig! 😉

  Jeg hører ikke ofte, som Anne, at den ene vil dele det samme tøj med den anden. Men mere den ene lege “stil-konsulent” for den anden… Sådan her: “Den her bluse vil klæde dig rigtig godt Andrea! Den synes jeg, du skal vælge.”… (Primært for at få hende væk fra en anden bluse, som så er ældstebarnets favorit!).

  Jeg kan sagtens se for mig, at børn kan være meget forskellige mht. beskidt tøj eller ej, som Camilla beskriver! 🙂 Vi har en, der fortsat er meget flittig til at tørre fingrene af i tøjet…

Leave A Comment