Fastelavn – en gammel tradition

Denne artikel er sponsoreret

Fastelavn var i gamle dage en optakt til fastetiden som kom inden påske. Fastelavn markerer altså fastetidens begyndelse. Før i dage var fastelavn en fest der varede i flere dage. Traditionen tro spiste og drak kristne i flere dage, inden fasten indtraf. Fastelavn var en folkereligiøs fest, hvor man fejrede at foråret var på vej.

Man skulle finde en kattekonge eller en kattedronning. Det gjorde man ved, at putte en levende kat ned i en tønde. Den der ødelagde tønden, ved at slå på den, blev kåret som konge eller dronning.

Fastelavn som vi kender den i dag

I dag er fastelavn en tradition, som kun varer en dag. Det skifter hvilken dag fastelavn afholdes. Fastelavn falder altid syv uger inden påske og kan forekomme mellem den 1. Februar og den 7. Marts. At slå katten af tønden handler stadig om, at være den sidste der slår til tønden og ødelægger den. Dog er der ikke en rigtig kat i tønden længere. I dag er tønden fyldt op med slik og frugt, som børnene kan dele efter legen.

Om eftermiddagen går udklædte børn rundt og ringer på dørene og synger fastelavnssange. Når de er færdige med at synge får de enten en skilling eller nogle søde sager. I dag er det dog mest almindeligt at give en skilling.

Hold årets fastelavnsfest

Udklædning er selvfølgelig det vigtigste, hvis man skal holde fastelavnsfest. Hvis man ikke er en haj til at sy et kostume, er der heldigvis andre muligheder. På denne side kan du finde lige det kostume, som dit barn vil have. Er kostumet til en pige, er der et hav af prinsesse kostumer. Eller måske vil et dyrekostume være mere populært. Hvis kostumet er til en dreng findes der også et hav af superheltekostumer. Hold årets fastelavnsfest med de bedste og måske billigste kostumer. Det kan faktisk kun blive en god fest.

2015-12-21T08:50:19+00:00

Leave A Comment