Gode links til hjemmeundervisning i matematik og dansk

Denne artikel er sponsoreret

Ingen har, officielt i hvert fald, nogen som helst idé om, hvor længe denne april 2013 lockout ml. KL og Danmarks Lærerforening kommer til at vare. Derfor er det rart at kunne ryste nogle gode links ud ad ærmet, når junior skal holde sit dansk og matematik vedlige. Eller måske blive meget bedre end end at vedligeholde sit faglige niveau før lockout!

lockout

TAK til min søde lærer-veninde, der har præsenteret mig for disse gode links!

Her er en række matematiklinks, som børnene kan arbejde med hjemme.

hjemmeundervisning

http://uvm.virkeligtraening2.dk/ Pernille Pinds store træningsmateriale er nu tilgængeligt for alle gratis. Der er opgaver inden for stort set alle områder i matematikken, og de er bygget op omkring et foto fra en dagligdags ting eller begivenhed og ledsaget af en simpel tekst.

http://www.pittelitten.dk Dette site er især til indskoling og mellemtrin. Der er mange forskellige muligheder for at øve sig i regningsarterne på nogle anderledes og sjove måder. Der er trænings- og spilsider der giver eleverne mulighed for at teste sig selv mht. bl.a. hurtighed inden for de forskellige færdigheder.

http://www.sjovskole.dk En hjemmeside med masser af gratis materiale til print. En del af materialerne er til dansk, men der er også meget der kan bruges i matematikundervisningen.

http://www.paxel123.com/da/ Dette er en hjemmeside der er beregnet til de yngste elever/børnehaveklassen. Der er forskellige opgaver til spejling og mønstre. Opgaverne er i tre sværhedsgrader. Man kan selv vælge om man vil have musikken slået til eller ej.

http://www.mathpuzzle.com/ Denne side er også på engelsk. Den indeholder forskellige matematiske puslespil. Nogle af opgaverne og spillene er en smule komplicerede, så dette link er for virkelige ’matematiknørder’ der kan lide at nørkle med at finde løsningsforslag. På siden er der samtidig utallige link til andre former for internetsider der indeholder matematikspil og matematikopgaver.

http://www.gruble.net Dette er en hjemmeside hvor hovedregningen er i fokus. Det er både til dygtige og svage elever. Man kan selv vælge om man vil have opgaverne på tid, desuden er der mulighed for at vælge om sproget skal være engelsk eller norsk. Endelig er der også et afsnit omkring grubliser som er meget anvendelige.

www.tutpup.com er en hjemmeside med matematikspil, hvor børn fra hele verden kan konkurrere mod hinanden.

www.matematikk.org er et norsk netsted med levende matematik for alle klassetrin, som er skabt i samarbejde mellem en række matematiske institutter og lærerseminarier i Norge.

danskfaget
Se DANSK links på næste side.

2017-06-17T04:42:24+00:00

Leave A Comment