Gør noget godt for dit barn – Besøg tandlægen

Denne artikel er sponsoreret

Det er meget normalt altid at ville passe på sine børn. Denne beskyttelse kan blandt andet betyde, at man vil gøre alt for, at de er sunde og raske.

Én måde, hvorpå du kan passe på dit barn, er ved, at besøge tandlægen og snakke med ham eller hende omkring, hvordan du bedst muligt passer på dit barns tænder. Du kan blandt andet finde en tandlæge i Aalborg

Denne artikel vil give gode råd til god mundhygiejne hos helt små børn og børn helt op til 10 års alderen. I det næste afsnit kan du blandt andet blive klogere på, hvordan du skal håndtere dit spædbarns tænder de første par år i barnets liv.

 

Pas på bisserne fra starten

I løbet af de første par år af et barns liv udvikler barnet alle sine mælketænder. Denne udvikling kan skabe stor irritation for barnets gummer, men denne irritation kan lindres på flere måder. For det første, så kan du anvende en børnetandbørste, som skal være meget blød, til blidt at børste på gummerne. Denne børstning vil lindre irritationen hos barnet, og det vil være med til at skabe en god mundhygiejne allerede fra starten.
Dette kan man med fordel gøre hver dag på grund af de fordele, som lige er nævnt, men også fordi, det vil vænne barnet til tandbørstningen, og det kan muligvis have en effekt på, at de vil acceptere det bedre senere i livet.
Hvis barnet ikke er vild med børnetandbørsten, så kan du med fordel begynde at bruge en fingertandbørste af enten gummi eller silikone. Dette er nemlig en meget blid måde at introducere barnet for tandbørstning.

Uddan dit barn i tandbørstning

Hvis du følger rådene i dette afsnit, så vil dit barn have en doktorgrad i tandbørstning, før de holder deres første runde fødselsdag.
Når dit barn når en vis alder, så kan du med fordel frigive lidt af ansvaret for tandbørstningen. Dette kan blandt andet gøres ved at lade barnet holde tandbørsten, i mens du fører barnets hånd. Denne øvelse kan være med til at træne barnets motorik, og det kan hjælpe barnet til at blive bekendt med de forskellige bevægelser. Efter endt børstning kan du med fordel børste en hurtig gang selv for at sikre, at alle hjørner er nået.
Du bør blive ved med at assistere dit barn med tandbørstningen indtil de når en alder på 9-10 år. Det er nemlig først, når barnet når denne alder, at de kan kontrollere deres bevægelser og motorik tilstrækkeligt.
Når barnet udvikler sin 6-årstand, så kan I have stor glæde af at bruge en ”solotandbørste”. Således at I kan nå helt ind til denne nye tand. Det er nemlig utroligt vigtigt at børste denne tand grundigt, da netop den ofte bliver ramt af huller. Skift gerne tandbørsten 3-4 gange om året, således at den aldrig bliver helt slidt.
Så vær der for dit barn hele vejen igennem, og tag imod gode råd fra tandlægen, så skal dit barn nok leve et langt liv med sunde tænder hele vejen igennem!

2018-02-06T10:28:26+00:00

Leave A Comment