Gør klar til den fastelavn – giv dit barn en oplevelse

Denne artikel er sponsoreret

Fastelavn er festlig tradition, som vi fejrer med manér her i Danmark. Denne dejlige tid ligger på grænsen mellem vinteren og foråret. Det er en tradition, som vi har taget til os, og vi bruger gerne god tid på at planlægge den ned til mindste detalje. Dog er dette helt forståeligt, idet specielt de små børn nyder denne dag rigtig meget. Der er masser af slik, de får lov at slå katten af tønden samt meget mere. Det er ikke sikkert, at du altid lægger meget vægt på denne store dag, men har du et barn, vil det være en god ide, hvis du gjorde. Dit barn vil helt sikkert sætte pris på det, og udfører I nogle af de mange traditioner sammen, skal tiden op til samt dagen nok blive et hit for jer begge.

Tag traditionerne til jer – det er hyggeligt

Højdepunktet ved fastelavn er selvfølgelig det tidspunkt, hvor børnene slår katten af tønden i kampen om at blive kronet som kattekonge og dronning. Inden konkurrencen starter, er der dog en række ting, dig og dit barn kan lave sammen, hvis højtiden skal have lidt mere hygge.
Fastelavnsboller er første ting på menuen. Lav dem gerne i god tid, så I kan nyde dem lidt længere samt har nogen klar, når nabolagets børn kommer i deres flotte kostumer og synger for jer. Selvfølgelig er det ikke kun nabolagets børn, der skal ud og synge for at indsamle slik. Det skal dit barn da ligeledes, og derfor er det vigtigt, at I sætter jer sammen og finder et smart kostume, som passer til den ekstraordinære dag. Sørg for at være ude i godt tid, når kostume skal købes, da det helt rigtige outfit på den måde bliver valgt i første omgang.

Brug tid på at klargøre tønden

At slå katten af tønden er det helt store højdepunkt, men for dit barn ville det være rart, hvis det ligeledes var inde over at dekorere tønden. Så vælger du at holde ’slå katten af tønden’ for dit barns klasse eller børnehave, kan du overveje at lade dem komme lidt tidligere, så alle kan være med til at gøre tønden klar. Børn kan godt lide at udtrykke samt udfolde sig kreativt, og det har de muligheden for, når der skal dekoreres. Ikke nok med at tønden skal se flot ud, så skal der altså også slik i, og det vil alle helt sikkert være med til. Køb fastelavnstønder her, når det er tid til at gøre klar til den store dag. Udover tønden skal der selvfølgelig være klargjort kroner til kongen og dronningen. Børn kan godt lide forberedelsen, men konkurrencen er de helt vilde med. Kort sagt skal det hele være perfekt, når Fastelavn løber af stablen.

Fastelavn er en spændende dag, som lader dig og dit barn hygge jer lidt udover det sædvanlige. Det er ikke sikkert, at du altid har været helt vild med traditionen, men laver du alle de sjove ting sammen med dit barn, skal du nok udvikle en kærlighed for denne dag.

2016-10-19T06:28:10+00:00

Leave A Comment