GUIDE: Blå Mandag

Denne artikel er sponsoreret

Konfirmationsforberedelserne er godt i gang og blandt bordkort, taler og valg af menu, skal der også være tid til at hjælpe konfirmanden med at få den perfekte Blå Mandag. Spørgsmål om tøj, aktiviteter og meget mere hober sig ofte op, og derfor har vi lavet en lille guide med gode råd til andendagen.

Aktiviteter til Blå Mandag

Hvad skal man egentlig lave på Blå Mandag? De fleste unge vil gerne shoppe og bruge nogle af deres konfirmationspenge. Dagen byder dog oftest også på mere end det. Af andre traditionelle aktiviteter kan der nævnes besøg i bowlinghaller, biografer, gokartbaner, forlystelsesparker og restauranter.

For at finde frem til de aktiviteter, der sikrer dit barn en god Blå Mandag, er det vigtigt at tage udgangspunkt i konfirmandens personlighed og interesser. Er det en fysisk aktiv konfirmand, der er vild med sport? Er det en mere indadvendt konfirmand, der kan lide at spille computer? Eller måske en social konfirmand der gerne vil til fest om aftenen? Det vigtigste er nemlig ikke, at aktiviteterne er klassiske ”Blå Mandag-aktiviteter”, men at dit barn får en god dag.

Mange byer tilbyder forskellige ordninger, der samler en lang række arrangementer og tilbud, som er relevante for konfirmander. Her er en oversigt til sider, der giver overblik over aktiviteter i Danmarks fem største byer:

København

Aarhus

Odense

Aalborg

Esbjerg

Find andendagstøj på nettet

Blå Mandag handler om at løbe byen tynd og hygge sammen med vennerne. Derfor er det vigtigt at finde et sæt tøj, som er praktisk og smart på en og samme tid.

pige-med-solbriller
Det er dog ikke altid let som ung teenager at finde de rette størrelser og styles ude i butikkerne. Derfor er en mulighed at søge online, hvor udvalget er større. Hjælp hinanden, og bestil i ro og mag det helt rette outfit til dagen.

Online præsenteres I for et stort udvalg af varer, hvor I både kan finde sko, tøj og accessories til dagen. Derudover er der ofte et bredere størrelsessortiment, hvorfor det kan være en god idé at bestille flere forskellige størrelser hjem, sådan at I er sikre på at finde det helt rigtige fit. Søg derfor efter en webshop, som tilbyder gratis fragt og retur. Det kan I finde via shoppeportalen Katoni.dk, som samler de største danske og udenlandske webshops. Tilføj blot sorteringsfiltrene ”Gratis fragt & retur”, og bliv på den måde præsenteret for et stort udvalg af varer med disse specifikationer. Her kan I blandt andet finde cool sommerjakker, som er perfekte til en Blå Mandag på farten.

Et andet godt sted at lede efter andendagstøj online er Loftet/Butler, som tilbyder fedt tøj til både piger og fyre. De fleste konfirmander vil helst gå i ’voksentøj’, og det finder man i denne shop – men med et ungdommeligt twist, der egner sig til teenagere.

Har I brug for lidt inspiration? Så se med nedenunder, hvor vi har sammensat to Blå Mandag-outfits til både hende og ham.

Tøj til hendes Blå Mandag

BILLEDE 1

Trøje: New Look, 199 kr. – Nederdel: Vero Moda, 299 kr. – Sneakers: Adidas Originals, 699 kr. – Rygsæk: Mango, 449 kr.

Tøj til hans Blå Mandag

BILLEDE 2

T-shirt: Adidas, 250 kr. – Jeans: Jack & Jones, 699 kr. – Sneakers: Adidas, 799 kr. – Jakke: Urban Classics, 599,75 kr.

Gode råd 

Til konfirmanden

Blå Mandag er en spændende og sjov dag, som forhåbentlig bliver et livslangt positivt minde. Der er dog nogle ting, som konfirmanden bør være opmærksom på, for at sikre, at dagen bliver god:

  • Ophold dig altid i grupper og gå aldrig selv
  • Undgå at have for mange kontanter på dig
  • Hav dine penge og betalingskort et sikkert sted
  • Pas på værdier som smykker og smartphones
  • Undgå cigaretter og alkohol

Til forældrene

Forældrene er sjældent til stede under Blå Mandag – og det er de fleste konfirmander nok meget glade for! Det betyder dog ikke, at man som forælder ikke kan have et vist opsyn med sit barn:

  • Aftal et beløb på forhånd, så konfirmanden ikke tager alle sine penge med
  • Lav en aftale om hyppige sms’er, så du ved, hvor dit barn er
  • Tal med dit barn om alkohol og indgå sammen en aftale
  • Hent dit barn, når dagen er omme, så han eller hun ikke skal gå selv

Et sidste og mindst lige så vigtigt råd til både konfirmand og forældre er: Husk at nyde dagen!

2017-06-17T04:41:00+00:00

Leave A Comment