Guide til juniors smarte skoletaske

Denne artikel er sponsoreret

[ad] De nyeste skoletasker til skolestart
Sommerferien er startet og inden vi får set os om, starter et nyt skoleår. For mange børn bliver det første skoleår i deres liv! Et meget stort øjeblik for både forældre og børn. Derfor er indkøb af skoletaske også en meget stor begivenhed.

Se også min Guide til skoletasker anno 2010

Skolestart

Her bliver du præsenteret for et udvalg af skoletasker til både de mindste og de største klasser.

Kæmpe udvalg af skoletasker
Jeg kan huske, at min første skoletaske var en Pilot og siden hen en lyserød JEVA inden det blev en Fjällräven – se stort udvalg af Fjällräven tasker hos Naturbutikken.dk. De to sidstnævnte mærker er fortsat meget populære skoletasker. Aner ikke, om Pilot stadig findes… har ikke set det!

Skolestart

Der findes et enormt udvalg af skoletasker. Jeg har her samlet nogle gode bud på dit barns, måske første, skoletaske! Afgør med dig selv (læs: dit barn afgør givetvis!), om du vil købe en “samlet pakke”, hvor der med til skoletasken hører penalhus og sportstaske/gymnastikpose eller om du foretrækker at købe delene hver for sig.

LEGO og Disney popoulært hos de mindste
Mange helt nye skolebørn elsker LEGO og Disney. Det ved producenterne af skoletasker også!

Sundbaby.dk har et fint udvalg af LEGO skoletasker til piger og drenge.

Fin pige skoletaske. Stor skolerygsæk LEGO Blossom, utrolig flot rød taske med glimmer og printede blomster i Rosa, lilla og grøn. Desuden har tasken en smuk lilla paillietblomst og lilla kanter og detaljer. Med taken kommer der en drikkedunk, madkasse og gymnastikpose.
Der mange refleks detaljer rundt om på tasken, der øger dit barns trafiksikkerhed.

Rumindhold: 28 ltr. Vægt 840 gram.

LEGO tasker til skole, fritid og rejse:
– Slidstærke, smuds- og vandafvisende materialer.
– Skoletasker med ergonomisk ryg og justerbare remme.
– Trafiksikre skoletasker med reflekser.
– Afprøvet af børn og testet i laboratorium.

Pris: 649 kr. hos sundbaby.dk

Skoletaske fra Lego Bags. En skoletaske fra Lego Bags, er ergonomisk korrekt og designet i samarbejde med kiropraktor.
Skoletasken har en tilhørende gymnastiktaske samt drikkeflaske og madkasse. Gymnastiktasken kan hægtes på skoletasken, og også hér er tasken i overensstemmelse med de ergonomiske forholdsregler. Taskens bund er i hård plastik, så tasken ikke falder sammen når den står. Der er 3 indvendige rum samt 4 udvendige i forskellige praktiske størrelser. Èt af disse rum er foret med termo matriale og som en ekstra ting, ligger der heri en klar madkasse.
Udover disse ting har skoletasken desuden:

-Reflekser på alle sider
-Ergonomisk og skumpolstret rygstøtte
-Brede polstrede skulderremme

Kan rumme 28 ltr.

Kan maskinvaskes ved 30 grader.

Pris: 649,95 kr. her

SALOMON skoletaske
Det er også muligt at finde mere neutrale sportslignende skoletasker fra SALOMON hos DenLilleBazar.dk. Det er nok primært børn ældre end 0. – 2. klasse, som synes den er sej!

Salomon skoletaske

Salomons børneskoletaske
er ergonomisk bygget med fokus på rygpanel og skulderremme. Derudover har tasken en fast bund, der stabiliserer. Volumen: 22 liter. Pris 299,95 kr.

Smarte skoletasker til drenge
mckorman.com findes et udvalg af tasker (nok især til drengene). Denne rygsæk kan med fordel bruges som skoletaske, da den er af stærk bomuldskvalitet. Den består af et stort hovedrum, et lille toprum og et mellemstort forrum, hvori der igen er et mindre siderum – i alt 6 rum. På begge sider er der elastiklommer, hvor man eventuelt kan sætte en drikkedunk. Alle ”lynløs-dutterne” består af mørkt læder. Pris 249 kr.


Rygsæk med rød stjerne

Når den lyserøde periode slutter
Min erfaring er, at piger ofte når en alder, hvor de har fået nok af pink ting og sager. Hvis det er tilfældet hjemme hos jer er denne skoletaske måske et alternativ? Den er nemlig stadig piget uden at være pink. Dakine Prom Black Fern Drops er navnet på skoletasken, som blandt andet består af to rum, en lomme til en bærbar computer (som naturligvis også kan benyttes til andet), et isoleret rum til kolde drikke og en fleecelomme til solbriller. Mål: 46 x 30 x 23 cm. Pris 429 kr.

Skolerygsæk til pigerne

Dakine skoletaske

Matchende penalhus fås også på siden til 79 kr.

Kig forbi justcool.dk. Her finder du et stort udvalg af tasker både til piger og drenge.

Personligt synes jeg rigtig godt om det lidt sporty udseende på denne lille skoletaske, som beskrives som perfekt til børnehaveklassen.

God taske til skolestart

Pris: 299 kr. hos Justcool.dk

Penalhus magen til tasken koster 79 kr. Tasken findes også i en større variant til 429 kr.

Penalhus

Få gode tips til hvad du skal kigge efter når skoletasken skal vælges på Sundhedsplejersken.dk

* Prøv rygsækken med og uden overtøj
* En klap hen over lukningen sikrer, at indholdet ikke bliver vådt
* Vælg polstrede remme, der er bredest foroven og bliver smallere under armene
* Remmene skal kunne reguleres, så de ikke glider ud over skuldrene eller sidder for tæt på halsen
* Reflekser er med til at sikre, at barnet bliver set i trafikken
* Tasken skal kunne stå selv
* Separate rum til fx madkasse og vandflaske er en hjælp, og gør det lettere at huske dem, både når turen går til børnehaven, og når hjemturen står for døren

Læs mere på Sundhedsplejersken.dk

Sporty skoletasker
På siden sportstasker.dk er det også muligt at finde et udvalg af tasker, som kan benyttes til skolebrug. Her ses en rød rygsæk i robuste materialer. Med i købet får man en speciel taskebøjle til cyklen og en lille vandtæt pung. Taskebøjlen monteres på cyklens bagagebærer med 2 skruer.

Skoletaske 20 liter fra sportstasker.dk

Tasken har en åben lomme bagpå, som gør det let og hurtigt at sætte tasken ned over taskebøjlen.
Taskebøjlen sikrer at tasken altid står oprejst. På denne side er det muligt at få en del flere informationer om taskeudvalget end på de øvrige sider. Tasken indeholder et stort rum, et rum med holder til kuglepenne, mobil m.m., holder til baglygte, en lille lomme bagpå til penge eller buskort, polstrede skulderremme og lommer, der passer til alle Jokapis forskellige taskebøjler. Der er også en låsestrop, så der ikke er nogen der kan stjæle tasken mens man f.eks. venter på grønt i lyskrydset.

Skoletasker fra sportstasker

Mål: 38 x 28 x 13 cm. Volumen: 20 liter. Pris 450 kr. hos Sportstasker.dk

Dyre testede skoletasker
På siden skolekids.dk finder du tysk testede skoletasker. Men du skal ikke føle dig forpligtet til at købe en testvinder-taske. Også mange ikke-testede tasker er gode. Mindes en TÆNK test, der vurderede, at flere billige skoletasker var lige så gode som dyre.

Eksempel på en testvinder er denne Easy II Lagune. Tasker hos skolekids.dk er meget farverige, og vil helt sikkert falde i god smag hos den yngste skolegeneration.

Taske fra skolekids.dk

Tasken består af robuste og stabiliserende sideenheder, ergonomisk formet rygpolstring og bekvemme S-formede skulderremme med ventilerende masker. Tasken er udviklet i samarbejde med designere, orthopæd’er og skolestartende børn. Den indeholder integreret organizer, underopdelt inderlomme, handylomme, smal form med ekstra sidelommer, masser af plads til drikkeflasken, enten i forlommen eller i de separate sidelommer. Tasken beskrives som ideel til mindre børn.

Volumen: 19,5 liter. Pris 1199 kr. hos Skolekids.dk

Fodboldholdets skoletaske
Er din søn/datter bidt af en gal fodbold, og fan af nogle af de store udenlandske klubber? Så kan du hos Unisport.dk finde skoletasker, penalhuse – og meget andet – der eks. hylder fodboldklubberne Arsenal, Juventus og Barcelona.

Nike skoletaske med klubmærke for Barcelona

Nike Barcelona skoletasken koster 299 kr. hos Unisport.dk

Den gammeldags læderskoletaske
Synes dit barn, at den mere gammeldags stil er sej, så vil en klassisk skoletaske i læder være et hit.

Skoletaske i læder

Tasken oven for er fra den danske producent Aspekts. Den er lavet i naturfarvet kernelæder, der er vegetabilsk garvet. Det betyder, at der er brugt bark til at garve tasken i stedet for de traditionelle kemikalier. Naturlæder er lavet af de fineste råmaterialer og er ikke sandslebet for at fjerne uregelmæssigheder, hvilket gør læderet mere slidstærkt og giver det en smuk naturlighed. Tasken bliver bare smukkere og smukkere i brug og kan holde i en uendelighed.

Pris: 1329,30 kr. (før 1899 kr.) hos Viable.dk

Klassisk skoletaske i rød
Skoletasken fra Aspekts fås i rød hos Klodsmajor.dk. Pris: 1599 kr.

Skoletaske i læder rød

Aspekts skoletaske i læder

Fatboy tasken Flapbag
Fatboy tasken vil jeg vurdere er til de store skolebørn. Den fås i tre størrelser: x-small, medium og large hos Designdelicatessen.dk.

Fatboy taske

Tasken hedder Flapbag, og er en stor, skøn taske til det hele. Brug den som weekendtaske, sporttstaske eller skoletaske. Med den helt nye taskeserie udvider Fatboy sit ukonventionelle design fra boliginteriør til mode og livsstil. Inspirationen er hentet fra ekstremsport, der afspejles i materialer med høj slidstyrke samt rå og overraskende elementer som lynlåse fra dykkerudstyr, kraftige faldskærmsspænder, lydløse velcrolukninger og taskebunde lånt fra gummisko.

Fatboys udvalg af tasker

Priser fra 480 til 999 kr. hos Designdelicatessen.dk

Farverige skoletasker fra Oilily
Oilily er et meget kendt, og anderkendt, hollandsk mærke. Taskerne rammer utrolig bredt smagsmæssigt, og henvender sig til alle – de er meget populære hos både børn og voksne. Abecca.dk har et af de største udvalg af Oilily tasker blandt danske netbutikker.

Skoletaske fra Oilily

Skoletaske

Skoletaske fra Oilily

Skoletaske fra Oilily

Se mange flere tasker fra Oilily hos Abecca.dk

JEVA skoletasker
Sidst men absolut ikke mindst er den danske (skole)taskeproducent JEVA. Der er selvsagt et kæmpe udvalg af skoletasker, og penalhuse, i JEVAs webshop.

JEVA skoletaske til smarte drenge

Skoletaske fra JEVA

Sådan indstiller du skoletasken korrekt
JEVA har produceret en video, der viser dig præcis, hvordan skoletasken skal indstilles, for at sidde korrekt. Look and learn!

ALPINE skoletasker – testede af Forbrugerlaboratoriet
ALPINE skoletasker får god kritik af Forbrugerlaboratoriet. Taskerne kan købes online hos Fætter BR.


Skoletaskerne Alpine fra Fætter BR koster 199,95 kr. på stk.

KREA – Prinsesse LilleFe, Pirater og kaninen Felix
KREA har iøvrigt også skoletasker. Bl.a. med Prinsesse LilleFe og pirater.
Alle fire ovenstående tasker er set hos KREA. Pris: fra 874,95

Økologiske skoletasker
Franske Coq en Pâte står bag disse flotte økologiske skoletasker. Skoletaskerne er produceret i 100% økologisk bomuld. Fås hhv. med bærestrop og som rygsæk.
Priserne for Coq en Pâte taskerne ligger ml. 415 og 449 kr. hos LirumLarumLeg.dk

God fornøjelse med jeres skoletaskekøb! Og med skolestart selvfølgelig. Det er en ny æra, der starter, når 0. klasse sidder bænket til august! Næste sommer, 2010, er det min datter Albertes tur!

Flere links til skoletasker
e-tasker.dk
Shopskoletasken.dk
Skoletasker uden ftalater og PVC

Madkasser og madpakker
Få også inspiration til madkasser og drikkedunke – og ikke mindst indholdet i madkasser!

[ad]

Se også min Guide til skoletasker anno 2010

2017-06-17T04:52:16+00:00

3 Comments

 1. Lisbeth 28. januar 2010 at 12:34 - Reply

  Tak for en god og dejlig oversigt over tasker. Og tak for de mange gode billeder – ord rækker jo kun et stykke vej når man skal vise noget.

 2. Mette 7. marts 2011 at 22:00 - Reply

  Jeg gætter at dette er skrevet i 2009… Men nr. 3 fra oven af taskerne fra Coq en Pâte, hvor kan jeg få den?? Det kan være den er et sted som rest, i outlet, eller brugt hos nogle som vil sælge?! Jeg er helt vild med den. Er der nogle, der kan hjælpe?? Venligst Mette

  • Anette 7. marts 2011 at 22:27 - Reply

   Argh – ja den er svær Mette. 🙁 For den har, som du også selv skriver, et par år på bagen. Jeg har lige hurtigt foretaget en søgning på nettet, og kunne desværre ikke lige finde den model.

Leave A Comment