Gyngestolen er behagelig, komfortabel og hyggelig

Denne artikel er sponsoreret

Gyngestolen er nok det møbel, de fleste af os associerer med hygge og komfort samt afslapning. Mange af os har vores første erfaringer med gyngestole allerede fra barndommen, hvor vi var på besøg hos bedsteforældrene eller nogle af deres venner, og hvor der i stuen stod en gyngestol. Som små børn kunne vi hurtigt få en time til at gå med at gynge og eksperimentere med nye måder at sidde på og gynge i! Stolen passede bare perfekt ind i bedsteforældrenes hjem og gjorde det endnu mere hyggeligt.

Og netop hyggeeffekten er en af grundene til, at gyngestolen har været et populært møbel siden 1700-tallet, hvor stolen blev udviklet. At sidde og gynge er en god måde at slappe af på. Det er muligt, at stolens beroligende effekt skyldes, at vi associerer den vuggende bevægelse til dengang vi lå endnu ufødte og trygge inde i vores mødres maver, eller da vi senere blev holdt i forældrenes favn og vugget til ro.

I lang tid er stolens brug blevet forbundet med især ældre mennesker, men faktisk er stolen igen gået hen og blevet et populært møbel til hjemmet. Dette skyldes til dels, at mange af stolene har fået et designmæssigt make-over og nu kommer i flere forskellige smarte, og tidssvarende designs end nogensinde før. Populariteten af møblet ses da også ud fra det enorme udvalg af forskelligartede gyngestole, som i dag kan fås på markedet. Der findes snesevis af forskellige stole, og det er nemt at tabe overblikket, hvis man er på udgik efter den helt rigtige stol til sit hjem.

En behagelig hyggestol til stuen eller læseværelset

Hvis du søger en ny stol til stuen, hvorfor så ikke købe en gyngestol online? Uanset hvordan du har valgt at indrette dit hjem, så vil du kunne finde gyngestole, som med garanti passer ind. Du kan få klassiske Wegner gyngestole til hjemmet med den klassiske indretning, samt hængestole og moderne Stingray stole til stuen, hvis din indretning er mere moderne i stil. Hvis du søger en stol, som du kan gynge i i sommerhuset, udestuen eller vinterhaven, så kunne en fletgyngestol måske være det ideelle møbel for dig.

Det er jo trods alt en fantastisk følelse at komme hjem efter en lang arbejdsdag til en hyggelig, varm stue, hvor du kan koble helt af i din gyngestol til tonerne af Chopin, duften af friskbrygget the eller kaffe og din gode bog eller yndlingsmagasin. Så er det blot om at smække fødderne op på skamlen og vugge dig til en god og rolig aften!

Stolen kan således komme til at udgøre det centrale element i dit læsehjørne eller i din TV-krog. Med diverse tilbehør til stolen kan du endda gøre den mere personlig – køb en flot og hyggeskabende pude til stolen eller læg et lammeskind over den. Køb et smukt gulvtæppe, som matcher farverne i din stue, og som stolen kan stå på og så fremdeles. Investér i et lille pænt bord, som kan stå ved siden af gyngestolen, og hvorpå du kan lægge dine bøger og blade samt stille din varme kop the eller kaffe. Mulighederne er mange.

Den gode gyngestol er et kunstværk

For netop at give dig den grad af velvære og komfort, som du søger i din stol, er gode gyngestole faktisk meget mere komplicerede møbler, end man umiddelbart skulle tro. Nogle billige eller dårligt fremstillede gyngestole kan eksempelvis være påvirket af dårlig balance i konstruktionen. I en dårligt afbalanceret gyngestol kan man risikere at vælte bagover, hvis man læner sig for langt tilbage i stolen! Derfor er gode stole fremstillet med både elegance og korrekt afbalancering for øje.

Dette er ikke nødvendigvis nemt at fremstille, og møbeldesignere som danskeren Hans J. Wegner var eksempelvis besat af tanken om at udvikle den helt “perfekte stol”, hvor design, funktionalitet og komfort går op i en højere enhed. I den afholdte Wegner gyngestol PP124 finder man således et eksempel på en nærmest perfekt gyngestol. Også i den innovative og moderne Stingray stol finder man dog et møbel udover det sædvanlige, som både kombinerer æstetik med funktionalitet og siddekomfort. Netop den svære kombination mellem møblets æstetiske design og look med dets funktionalitet og komfort er det, som gør de gode gyngestole til det, de er – nemlig møbler, som er funktionelle kunstværker. God fornøjelse med dit nye hyggemøbel!

2017-06-17T04:40:49+00:00

Leave A Comment