[ad]

Halloween nærmer sig (det er den 31. oktober), så nedenunder kommer en række Halloween inspirerede opskrifter. Der er sukkerfri opskrifter, og en opskrift på en rigtig “pumpkin pie” (græskartærte). En speciel tærte. Jeg elsker den, men det gør alle ikke ubetinget. Har jeg oplevet…


Det er “fyldet” i græskaren, som udgør det primære indhold i en græskartærte.

Græskarhaven.dk kan du desuden finde flere opskrifter med græskar – hvis du sidder tilbage med en masse græskarindmad, du ikke helt ved, hvad du skal bruge til – f.eks. græskarmarmelade og græskarkage. Arla har også samlet en række halloween-inspirerede opskrifter på deres hjemmeside.

Her kan du finde inspiration til Halloween-festen i børnehaven eller til en rigtig hyggeaften derhjemme. 

(Klamme) opskrifter uden sukker

Popcornhånd
Du skal bruge:

Engangshandske
Popcorn
Evt. frugt- el. grøntsagsstykker som ‘negle’.
Link

Æble- og pæretænder

Du skal bruge:

Æbler og/eller pærer
Nødder – f.eks. peanuts eller mandler

1. Skær frugten i kvarte og skær et stykke af midten fra hver kvarte
2. Hak nødderne til smalle ‘tænder’
3. Pres nødderne ind i ‘frugtmunden’

Link

Grøntsagsskelet med hjernedip

Du skal bruge:

En masse grøntsager
Dip/hummus el. lign

Det er kun fantasien der sætter grænser! På linket nedenunder, kan du få inspiration til endnu flere grøntsags-skelletter.

Link

Spøgelsesbananer
Du skal bruge:

Bananer
Appelsinjuice
Kokosmel
Rosiner
Ispinde

1. Stænk de halve bananer med appelsinjuice
2. Rul bananerne i kokosmel
3. Pres forsigtigt rosinøjnene i
4. Placér spøgelset på ispinden

De kan også fryses!
Link

Uhyggelige øjne
Du skal bruge:

Æblechips
Tørrede abrikoser
Rosiner

Link

Rigtig (u)lækker halloweenmad

Skræmmende pizzaer

Sammen kan I lave en hjemmelavet pizza med alt ynglingsfyldet – f.eks. inklusiv en tomat-edderkop eller et ondt salami-smil.
Link

Blodige og blå(?) boller
Du skal bruge:

Din bedste opskrift på bollereller f.eks. denne
Flydende madfarve el. f.eks. spinat/squash og rødbeder

Bland det hele sammen!

Link

Pølsehorn Mummier
Du skal bruge:

Din bedste opskrift på pølsehorn – eller f.eks. denne
Sennep el. ketchup til ansigt

Link

Græskarbrød
Du skal bruge:

250 g fromage blanc
10 g økologisk gær
5 dl håndvarmt vand
1,5 spsk. groft salt a 15 ml
ca. 1 kg bagestærkt mel – f.eks. en blanding af italiensk blød hvede og almindelig hvede af god kvalitet
½ dl olivenolie
1 tsk. knuste kardemommefrø
reven skal af 2 citroner
300 g revet græskar og mere, hvis man synes
ekstra olie til udrulning
50 g græskarkerner
10 kanelstænger eller små grene

Glasur
4 spsk. orangeblomstvand
2 spsk. græskarkerneolie eller smeltet smør
2 spsk. honning

Rør gæren ud i vandet, og ælt resten af ingredienserne til dejen i. Men hold 1/3 af melet tilbage. Ælt til en jævn dej. Det er muligt, alt melet skal bruges, det kommer an på typen. Dejen skal være blød, men ikke klistret.

Lad den hæve, til den er stor og spændt til bristepunktet, mindst dobbelt størrelse. Enten lunt på nogle timer eller køligt natten over.

Hæld olivenolie ud på bordet, til der dannes en film på bordet, hvor der er plads til dejen. Vælt den ud på olien. Form dejen med hænderne til ca. 10 kuglerunde brød. Skær riller i på højkant, så der dannes segmenter ligesom i et græskar. Prop græskarkernerne ind i rillerne. Stik en kanelstang i hvert brød som stilk.

Læg dem på bagepapir på bordet, og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse. Hvis de hæver for meget på midten, kan de flades lidt ud undervejs i hævningen.

Bag ved 220 grader i ca. 20 min., men hold øje; når de er smukt brune og føles lette, er de færdige. Smelt smør/græskarkerneolie, honning og orangeblomstvand sammen i en lille gryde, og pensl brødene med det, når de kommer ud af ovnen. Pak dem straks ind i fugtige viskestykker.

Spis dem, mens de er varme. De kan evt. varmes næste dag, men det er et brød, der skal spises friskt.

Link

Græskarsuppe
Du skal bruge:

1 græskar ca. 2 kg
2 spsk flydende fedtstof, fx Kærgården® Steg & Bag
1 fintsnittet porre (ca. 100 g)
2 røde chilipebere – skåret i tynde skiver
7 dl hønsekødssuppe
2 dl letmælk
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Pynt
Grofthakket mynte

Tilbehør
200 g groft brød

Skær toppen af græskarret. Skrab kerner, den trevlede indmad ud og smid det væk. Skrab med en ske – så meget af græskarkødet ud, at der ikke går hul på skallen. Hak det udskrabede græskarkød. Skær skrællen af låget og skær kødet i tern. Da det udhulede græskar kan bruges til at servere suppen i, ville det være praktisk at lune den i ovnen, mens suppen bliver lavet.

Kom fedtstoffet i en gryde og lad det smelte ved kraftig varme uden at det bruner. Svits porre, græskarkød og chili i ca. 4 min. Tilsæt suppen og lad retten koge ved svag varme og under låg i 15-20 min. Blend suppen – enten direkte i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt letmælk, salt og peber og bring suppen i kog. Smag til og drys med mynte.

Tips: I stedet for mynte som pynt kan man bruge basilikum, timian eller koriander.

Link

Vamle sukkersøde opskrifter

Giftige æbler
Du skal bruge:

8-10 æbler
8-10 grene
Ca. 7,2 dl. sukker
Ca. 1,2 dl. glycose sirup
Ca, 2,4 dl. vand
1/4 tsk. rød madfarve
1/4 tsk. sort madfarve

Rens æblerne og stik en gren i hvert æble.

Varm sukker, sirup og vand, mens du rører rundt, indtil sukkeret er opløst. Hvis du har et sliktermometer, kan du bruge det – massen skal koges til den når 150 grader.

Fjern fra varmen og bland frugtfarve i (f.eks. først rød og senere sort).

Stik ét æble i af gangen, lad det afdryppe, og placér på bagepapir. Server når æblerne er helt kolde.
Link

Edderkopper
Du skal bruge:

90 g. sukker
180 g. havregryn
2 tsk. vanillesukker
1 dl. kaffe færdiglavet
3 spsk. kakao
200 g. smør
Chokoladekrymmel
Lakridssnor

Smørret smeltet og afkøles, blandes med kold kaffe og de øvrige ingredienser. Stilles evt. i køleskabet til dejen er fast. Dejen rulles til kugler. Chokoladedrys, eller lakridsdrys ovenpå den lettilfladede edderkopkrop. Arme og ben laves at lakridssnor der ikke er for kold. Klippes i passende størrelser og stikkes ind i havregrynskroppen.

Link

Græskartærte
Du skal bruge:

Dej
4 1/4 dl hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk Rørsukker
100 g kokospasta
1 æg
2 spsk æblecidereddike
3-4 spsk koldt vand
smør eller margarine til formen

Fyld
400 g græskarkød i tern
2 1/2 dl fløde
1 3/4 dl Rørsukker
3 æg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefær

1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i 1 time. Smør en tærteform ca. 26 cm i diameter.

2. Læg græskarkødet i en kasserolle sammen med 1 dl vand, og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter. Hæld det i en si, og lad det dryppe godt af.

3. Blend eller mos græskarkødet. Bland de øvrige ingredienser i.

4. Rul dejen ud mellem plastfilm. Læg dejen i tærteformen, og tryk den godt ned. Skær kanten til, så den bliver jævn. Prik dejen med en gaffel.

5. Hæld fyldet i, og bag tærten midt i ovnen ved 200° i ca. 1 time.

Link

Halloween kageudstikkere og sukkerpynt

Du kan også købe dig til lidt Halloween stemning:

Kageudstikkere

Dødningehoved udstikkerne koster 19 kr. hos Creakids.dk Kan også fås hos Happyhoola.com og flagermus, dødningehoved, spøgelser mm. fås også hos Happyhoola.com

Sukkerpynt og kagepynt
Hos SpecialKøbmanden kan man købe en masse Halloween-inspirerede bage- og kageprodukter. F.eks. muffinforme, pastafarve, sukkerpynt og bageforme.


Muffinformen med flagermusen koster 39 kroner hos SpecialKøbmanden.dk


Halloween sukkerpynt koster 69 kr. hos SpecialKøbmanden.dk


Hvad med en chokoladekage med indbygget skelet? Koster 39 kr. hos SpecialKøbmanden.dk


Sukkerpynt der ligner flagermus og edderkopper koster 39 kr. hos SpecialKøbmanden.dk

Har du en rigtig god Halloween opskrift?
Selvfølgelig har du det! Del den med os i kommentarfeltet.

Læs også Halloween udklædning – købt og hjemmelavet
Halloween udsmykning og dekoration