Hjælp dit barn til sunde iPad vaner

Denne artikel er sponsoreret

Har I ligesom i de fleste andre hjem i Danmark en iPad og er du i tvivl om, hvordan du hjælper dit barn med, at få gode vaner omkring brugen af den?
Læs med her, hvor vi giver dig inspiration til, hvordan du får en god samtale med dit barn omkring det.

IPad’en er populær

IPAD-BOERN

Ifølge en statistik fra Netkablet.dk, har tabletten overhalet laptoppen. Salget af bærbare computere er faldende, mens iPads og tablets stadig vokser støt – også ift. hvilket device der bruges mest ift. søgninger på Internettet.

En tablet er brugervenlig og de fleste aldersgrupper kan finde ud af, at bruge den lige fra barn til gammel.

Især børn er vilde med de muligheder en tablet giver dem, her kan de spille spil, se youtube film og bruge forskellige apps i deres lege.

Er det en leg, at bruge en iPad?

Hvordan betegner du dit barns brug af iPad’en, er det spil, leg eller læring?

Hvis du har oplevelsen af, at dit barn kun spiller på iPad’en og det dermed bliver en aktivitet, hvor dit barn trækker sig socialt, så kan du med fordel hjælpe dit barn med, at bruge den på en anden måde.

Det er muligt at bruge iPad’en, så de spil der spilles på den udvikler sig til fysisk leg.

Hjælp dit barn med at findes apps, hvor en del af legen omkring at bruge app’en er medvirkende til, at man skal bevæge sig rundt.

UDENDOERS-LEG

Et typisk billede er to børn, der sidder i hver sin ende af sofaen med en iPad og høretelefoner på, de sidder i hver deres lille verden. Her har du også mulighed for, at ændre på dine børns vaner.

Hjælp dem med at finde spil, de kan spille sammen.

Lav gode vaner

Går du en gang imellem i den fælde, hvor iPad’en bliver til børnepasning?

Hvis der skal skabes gode vaner omkring brugen af iPad’s, så skal du selv være det gode forbillede.

Når du er sammen med dine børn, behøver iPad’en ikke at være udelukket, hvis I bruger den sammen.

Find små film I kan se, spil spil sammen eller find apps hvor I skal lave noget sammen. Det åbner op for en samtale omkring, hvad iPad’en skal bruges til.

Hold opsyn med hvor meget dit barn bruger iPad’en og hvad den bruges til. Hvis I skal kunne tale om det, skal du vide hvad der foregår.

Opsæt regler for hvornår og hvor meget iPad’en må bruges og husk i den forbindelse, at du selv skal overholde de regler, I har aftalt. Regler virker ikke, hvis du ikke selv overholder dem og bruger iPad’en hele tiden.

Aftal hvor meget den må bruges og sæt et ur, så dit barn kan følge med i, hvor meget skærmtid der er tilbage.

Find de gode apps

Tal med dit barn om, hvad de forskellige funktioner på iPad’en kan bruges til.
I stedet for at barnet hele tiden spiller spil, kan du være med til at forme, hvor meget dit barn lærer af, at have en iPad. Der findes fx mange skønne spil, hvor barnet udvikler sig kreativt.

farvekridt

Vis dit barn, hvordan det kan tage billeder eller optage små film.

Find app’s som dit barn kan bruge til, at lave små lille fotobøger med og hvor der evt kan skrives små historier til de forskellige billeder. Motiver til kreativitet og lav et lille produkt, som I kan bruge som en gave til bedsteforældrene.

Kan dit barn lide at tegne, kan du lede efter app’s, hvor iPad’en bruges til, at tegne på med en finger eller med en pen.

Tal med dit barn om, hvilke interesser det har, og find app’s der motiverer til læring indenfor det felt.

Er dit barn meget interesseret i natur, kan du finde en app om natur som fx får barnet til, at gå ud i haven for at bruge iPad’en der.

Du kan finde egnede apps ved at søge i App-store på “Børn natur” eller “Børn have”.

Læs om de forskellige apps før du henter dem, der står ofte hvilken aldersgruppe de henvender sig til og udforsk dem så sammen med dit barn.
I kan fx også tage på eventyr sammen i en app, hvor I skal gætte dyrelyde.

Tip: Spar penge med genbrugt udstyr

Er du på udkig efter iPads eller telefoner til dine børn, så kan du overveje, at købe den brugt på denne side refurb.dk/ipad.

Dette firma sælger brugt it-udstyr, men der stadig garanti på produkterne og varerne er testede og klar til brug.

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal købe nye iPads til alle dine børn.

Når tabletten primært skal bruges til at spille spil på, kan du trygt købe en iPad der er fx 2 år gammel og derved spare en del penge.

2017-06-17T04:41:00+00:00

Leave A Comment