Hvad er det rette tidspunkt at lære dit barn om økonomi?

Denne artikel er sponsoreret

Som forælder har du et ansvar for at lære dit barn om økonomi. Det er noget, de fleste forældre godt er klar over. Det er dog ikke alle, der er klar over, hvornår de reelt set skal tage hul på læren om økonomi. Det er dog også noget, der er delte meninger om – både blandt forældre, men bestemt også blandt eksperter.

Faktisk er det noget, du skal begynde på tidligere end de fleste tænker. Det er nemlig en god idé, at det er noget, du starter på allerede fra ca. 7 år og frem. Her begynder børn både at vise en interesse for det, og at være gamle nok til at få en forståelse for det. Derfor er det også det bedste tidspunkt at tage hul på det på.

Mange forældre glemmer at lære om økonomi

Der er ikke nogen vej udenom, at økonomi er noget, der fylder meget i stort set alle menneskers økonomi. Det er også derfor, det er så vigtigt, at du som forælder husker på, at det er dig, der har ansvar for, at dit barn får en god sans for økonomi, så dit barn f.eks. ikke ender med en stor gæld eller ikke får sparet penge op.

Det er ikke nok, at du blot siger til dit barn, at han eller hun skal holde sig fra de steder, der reklamerer med lån penge nu og her, selvom det kan virke som en god idé. Der er langt mere, de skal vide om økonomi, og det er derfor også noget, du er nødt til at bruge tid på – heldigvis er det noget, du har mange år til at gøre.

Det er vigtigt, at du tager det i små skridt, da der er meget, du skal lære fra dig. Derfor er der også meget, dit barn skal lære. På baggrund af dette, så er det uhyre vigtigt, at du har fokus på dit barn og at tage det hele i et tempo, der faktisk passer til barnet. Som angivet herover, så har du heldigvis mange til at nå det hele.

Inddrag gerne dit barn i jeres egen økonomi

For nogle kan det virke en smule grænseoverskridende, men det behøver det dog ikke at være. Hvis du gerne vil sikre, at du lære dit barn om økonomi på bedst mulig vis, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal inddrage barnet i jeres egen økonomi. På denne måde bliver det ikke kun teoretisk, men også mere praktisk.

Det kan hjælpe barnet til bedre at forstå konsekvensen af forskellige økonomiske beslutninger. Det er dog ikke kun i forbindelse med store økonomiske beslutninger såsom opsparing til ferie, køb af ny bil eller deslige, du skal inddrage dit barn i. Det er mindst lige så vigtigt, at de tager del i de daglige indkøb og økonomi.

I denne forbindelse bør det understreges, at det bestemt ikke er noget, du skal tøve med. Det gør det markant nemmere for dig at lære fra dig, hvis du også har mulighed for at vise det til barnet på praktisk vis.

2019-03-31T16:21:37+00:00

Leave A Comment