Hvor tidligt skal man skrive sine børn op til efterskole?

Denne artikel er sponsoreret

Efterskoler er en særlig dansk ting, der er svær at finde ord for i udlandet. Ikke desto mindre bliver det for mange unge et vigtigt kapitel i deres liv, som markerer et klart før og efter. Mange får venskaber for livet, og det er en god kur mod den skoletræthed som kan præge de sidste år i folkeskolen.

Men gode idéer er man sjældent alene om – 28000 unge starter hvert år på et efterskoleophold, og mange efterskoler har ventelister lang tid før skolestart.

Derfor er det en god idé at være tidligt ude.

For at komme på efterskole skal man enten have bestået 7. Klasse eller være mindst 14 år.

Efterskole.dk har en praktisk side, hvor du kan holde øje med, hvilke efterskoler der har ledige pladser. Det gælder 8. -11. Klasse, og listen markerer særlige efterskoler for ordblinde og særlige behov. Du finder den her. Husk, at optagelsen som regel først føres igennem efter et møde er aflagt på den pågældende skole.

Skal du vil være helt på den sikre side, kan du skrive dit barn op mange år i forvejen. Så kan du tage den med ro, vel vidende at der med sikkerhed er en god efterskole når tiden kommer til det. Desuden kan du vælge frit mellem alle efterskoler i stedet for mellem de, der ikke har modtaget så mange elever endnu – de bedste kan ryge først!

Mange efterskoler har nu mulighed for, at skrive fremtidige elever op meget tidligt. Én af dem er Idrætsefterskolen Lægården. Det er meget nemt: Man skal bare udfylde en formular på efterskolens hjemmeside.
At tilmelde dit barn tidligt til efterskole er forbundet med andre udfordringer såvel som fordele: Det kan være svært at vide om dit barn stadig har samme fritidsinteresser eller behov flere år i fremtiden. Derfor er det meget vigtigt at tage en god snak med dit barn, og eventuelt besøge ”efterskolernes dag”, hvor mange større skoler er repræsenteret. Heldigvis kan dit barn typisk gratis ombestemme sig, så længe det sker mere end 8 uger inden start og der er betalt indmeldelsesgebyr. Tjek dog dette fra skole til skole.

Et ekstra tip:

Du kan beregne din betaling for efterskole efter elevstøtte og søskendetilskud er trukket fra på http://www.efterskole.dk/Schools/Price.aspx. Så sikrer man, at planlægge økonomien efter den ekstra udgift i god tid og at efterskolen befinder sig i en liga man kan betale sig fra. Husk at mange efterskoler har et indmeldelsesgebyr eller depositum for at sikre ansøgerens overholdelse af forpligtelserne i forhold til skolen.

Hvis der sker brud på reglerne, modregnes depositummet det beløb, som forældrene ellers er forpligtet til at betale. Det kan maksimalt være 3 ugers betaling uden fradrag af elevstøtte. Indmeldelsesgebyret er simpelthen kun for at betale for administrationsomkostningerne i en ansøgning.

2016-10-28T12:37:34+00:00

Leave A Comment