Jeg læser nu: Hjernesmarte børn

Denne artikel er sponsoreret

Her er bogen, som er min godnatlæsning for tiden. Nu må du ikke tro, at jeg læser alverdens bøger om børn. Det gør jeg ikke! Langtfra. Men denne fængede mig. Jeg tænkte, at jeg kun kunne blive klogere på noget, som jeg intet ved om. Nemlig hvordan helt præcist vores og børns hjerne fungerer. Dette er ikke om følelser og fornemmelser, men om hjernens logik. Virkelig spændende! Jeg er kun lige startet på bogen, men den virker god – nem at læse og forstå! Lige nu er den på tilbud hos SAXO.com

hjernesmerte børn

Bogen forklarer i et jordnært, ikke-teknisk sprog hjernens logikker for forældre, lærere, pædagoger, bademestre, buschauffører, babysittere, bedsteforældre og andre, som er i dagligt samspil med børn.

hjernesmerte børn

Forlagets beskrivelse af Hjernesmarte børn
Hjernesmarte børn HAR BRUG FOR hjernesmarte voksne. Når børn er omgivet af forældre, lærere og pædagoger, der forstår sig på hjernens logik, bliver de markant styrket i deres evne til at lære nyt, håndtere forandringer, regulere følelser og mestre livet. Hjernesmarte voksne pakker ikke børn ind i vat eller fejer curlingagtigt for deres fødder. De hjælper med at gøre børn resiliente, dvs. ”runde i bunden”. Ligesom tumlingekopper, der hurtigt genfinder balancen efter at have fået et skub.

anette prehn
Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.com

Er børn omgivet af voksne, der ikke mestrer hjernens spilleregler, ryger de let i hverdagens små ”hjernefælder” med eskalerende aggression, modstand, ked-af-det-hed eller magtesløshed til følge. Det er synd for børnene – og i mange tilfælde helt unødvendigt. Mange situationer, som går over gevind, bunder i voksnes adfærd og kommunikation. Børn formes, som de stimuleres.

Gennem eksempler fra hverdagen og nyttig viden fra den nyeste hjerneforskning og socialpsykologi lærer Anette Prehn dig i bogen en række håndgribelige og effektive teknikker. Nøglen ligger i at kende hjernens spilleregler, lave små justeringer i dit reaktionsmønster, afsøge nye veje i din kommunikation og få hjernen til at drible med – både din egen og børnenes.

Sådan opbygger du dit barns hjerne og styrker den for livet.

Bag forfatteren Anette Prehn
Anette PrehnAnette Prehn er sociolog, foredragsholder og entreprenør i Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun arbejder med at oversætte hjerneforskning til hverdagssprog med enkle metoder, der kan bruges af almindelige mennesker. Anette Prehn arbejder typisk med ledere og medarbejdere, men i denne bog tager hun for første gang fat på hjernens spilleregler i forhold til børn – inspireret af egne erfaringer som mor og bonusmor og projekter i pædagogiske institutioner. Anette er forfatter til bøgerne Coach dig selv – og få hjernen med til en forandring samt Play Your Brain som også er oversat til kinesisk og russisk. Hun har arbejdet flere år i udlandet, men bor i dag igen i Danmark med sin familie.

2017-06-17T04:41:11+00:00

Leave A Comment