Køb de rigtige sko til dit barn: 3 gode råd

Denne artikel er sponsoreret

Mangler dit barn et par gode sko, nu vinteren så småt presser sig på? Det kan virke helt uoverskueligt at finde den rigtige sko blandt de det store udvalg, som findes til både små og store børn på markedet. Der er et par ting, som det er vigtigt, du tager højde for, når du skal købe fodtøj til dit barn.

Læs med her, når vi giver dig gode råd til at finde den helt rigtige sko til dit barn.

Vælg den rigtige størrelse og pasform

Når du skal finde et godt fodtøj til dit barn, er det meget vigtigt, at du finder den helt rigtige størrelse. Med en sko, der er for lille eller stor, bliver det ikke en nær så god oplevelse at spille med en fodbold, lege i haven eller klatre i træer. For hvis skoen strammer eller ikke sidder ordentligt på foden, har barnet ikke den samme frihed. Børns fødder udvikler sig tilmed hele tiden, og det kræver gode, tilpassede sko.

Find et målebånd frem, og mål længden på dit barns fod. Det bør du generelt gøre ca. hver tredje måned, da børns fødder vokser hurtigt. En god tommelfingerregel er, at der skal være minimum én centimeter fra storetåen ud til skosnuden, så der både er plads til at vokse lidt, og skoen er behagelig at have på.

Det er vigtigt for børn i alle aldre at gå i fodtøj, der passer til deres fødder. Hvis skoen ikke sidder godt, kan det give rygskader og dårlig holdning. Og for de yngste kan foden tilmed vokse skævt. Derfor er det altafgørende at tage sig god tid til at finde den helt rigtige pasform.

Køb i god tid – og bed om hjælp

Det er altid en god idé at være ude i god tid, hvis du vil have fat i både et smart og funktionelt fodtøj til dit barn. De mest populære størrelser og modeller bliver hurtigt udsolgt, så hvis du ikke allerede har købt vinterstøvler, er det med at få benene på nakken. En anden mulighed for at spare mange penge er at købe sko, når butikkerne har udsalg. Køb skoen et par numre større, og når det så igen bliver sæson, passer skoen.

Sørg også for at købe sko i en butik med et fagligt dygtigt personale. De ved meget om pleje og pasform og kan derfor hjælpe med at finde den rigtige sko til dit barn. Gå tilmed efter en butik, der tilbyder en god bytteservice. I stress og jag kan du hurtigt få den forkerte sko med, og det kan derfor være lettere at prøve skoen sammen med dit barn under roligere forhold derhjemme.

Efterår og vinter er meget hård ved skoene. Ikke bare for os voksne, men i særdeleshed for vores børns fodtøj. Beskyt derfor altid sko og støvler med en god imprægnering, som personalet i butikken også kan guide dig omkring.

Sørg for en varieret skogarderobe

Dit barn har brug for forskellige slags sko. Om sommeren er det naturligvis sandaler med en god ergonomisk bund og velcrolukninger. Mellem sommer og vinter behøver de en lukket overgangssko, indtil det for alvor bliver koldt. I overgangsperioden, hvor der typisk er meget regn på vejrprogrammet, skal de også have et par gode gummistøvler, når der skal hoppes i vandpytter og gås ture i regnvejr.

Når vinteren melder sin ankomst, kræves et par praktiske forede vinterstøvler, der kan holde fødderne varme og sneen ude. Støvlerne vil hurtigt få et slidt look, og det kan derfor være en god idé at anskaffe et par pænere støvler til festlige lejligheder. Og så må du endelig ikke glemme et par hyggelige hjemmefutter, når dit barn opholder sig i hjemmet.

Med en varieret skogarderobe har dit barn et par sko til alle de forskellige eventyr, som hverdagen bringer.

2017-12-18T13:48:37+00:00

Leave A Comment