Køb stimulerende legetøj til de små børn

Denne artikel er sponsoreret

Det er et stort ansvar at blive og være forældre, og det er ikke et ansvar, man skal tage let på. Som forældre har vi valgt barnet til, og dermed også ansvaret for, at det får den bedst mulige opvækst. Barnelivets mange faser stiller forskellige krav, og tiden går hurtigere, end man skulle tro. Den nyfødte baby skal primært bare spise og sove, men efter nogle uger og måneder kommer det sig over ”chokket” fra fødslen, og begynder gradvist at udforske omgivelserne. Det er en meget vigtig tid, hvor barnet træner sine sanser helt grundlæggende, og her skal vi som forældre bidrage med de rette stimuli.

Legetøj bør være specielt udformet til de helt små børn

I starten bruger babyer og små børn i høj grad munden og læberne til at udforske nye ting. Det stiller naturligvis særlige krav til legetøjets udformning, og her kan det være en god ide at holde sig til legetøj, der er beregnet til netop dette. Selvfølgelig vil barnet også finde en gammel gardinring eller et paprør fra en toiletrulle interessant, men det er ikke hensigtsmæssigt legetøj.

Der findes flere specialbutikker med netop baby- og børneudstyr og legetøj, og her kan du være sikker på, at alle forholdsregler er taget. Legetøjet overholder alle gældende sikkerhedsregler og anbefalinger på området, herunder hvilke stoffer og kemikalier legetøjet kan overføre til barnet. I legetøj til små børn er der også gjort meget ud af, at der ikke er små dele, der kan rive sig løs. Et lille barn kan nemlig i værste fald finde på at sluge de løsrevne dele, og måske komme til skade.

En af de specialbutikker, der fører godkendt legetøj til børn er Babysam. Læs mere på deres hjemmeside, hvor du også kan få et overblik over det meget store udvalg. Der er alt fra bamser og sutteklude til uroer og ophæng, men der er også 100-vis af varenumre indenfor aktivitetslegetøj af forskellig art. Det smarte ved hjemmesiden er, at alt er opdelt i overskuelige kategorier, så du let kan finde frem til netop den type af børnelegetøj, du søger.

Vær opmærksom, hvis du køber brugt legetøj til små børn

I Danmark har vi efterhånden meget skrappe krav til netop børnelegetøj, og disse krav er gennem årene opstået i kølvandet på ulykker og ny forskning. Det er helt naturligt, at vi bliver klogere med tiden. Eksempelvis har nyere forskning vist, at gammelt plastiklegetøj indeholder visse typer af giftstoffer, som optages i barnets krop ved længere tids kontakt. Stofferne kan blandt andet nedsætte fertiliteten permanent hos barnet, samt forårsage andre irreversible skader. Derfor er det naturligvis blevet forbudt at sælge den slags legetøj. I praksis er legetøjet dog blevet solgt i butikkerne gennem årtier, så det er masser af det ”derude”. Det er blot én af de problematikker du skal være opmærksom på, hvis du vælger at købe brugt legetøj til dine små børn.

Aktivitets-legetøj stimulerer børnenes sanser

De helt små børn er rigeligt udfordrede og stimulerede med enkle rangler og bideringe, men efterhånden som børnene bliver større, har de brug for yderligere stimuli, hvis udviklingen skal holdes i gang. Derfor er det såkaldte aktivitetslegetøj blevet meget populært de senere år. Betegnelsen dækker over en bred vifte af legetøjstyper, og der er naturligvis stor forskel på funktionen, alt efter aldersgruppen. De lidt større børn kan for eksempel ofte have stor glæde af legetøj, som giver en selvstændig reaktion, når barnet interagerer med det. Det kan for eksempel være i form af bevægelse, lys, lyd eller en kombination af dem alle. Det gælder naturligvis om at finde en gylden middelvej, for alt for meget af den type aktivitetslegetøj kan gøre livet surt for forældrene.

Det kan i nogle tilfælde være svært at vurdere, hvilket legetøj, der passer til hvilken aldersgruppe, men ofte har producenterne forsynet pakningen med alders-anbefaling, som man med fordel kan følge. Men ellers kommer man også langt med sund fornuft og kendskab til det enkelte barn.

2016-07-13T06:39:26+00:00

Leave A Comment