Lær dine børn om økonomi som en del af opdragelsen

Denne artikel er sponsoreret

Hvis du ønsker, at dine børn skal blive opdraget til at blive økonomisk ansvarlige, er der visse ting, som du kan gøre for at inddrage økonomi som en del af dine børns opdragelse. Læs med nedenfor for at få råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt gør dette.

Giv dine børn lommepenge

Nogle familier er imod at give sine børn lommepenge, men for at lære dine børn bedst muligt om økonomi, er det vigtigt, at børnene har sine egne penge, som de skal administrere. Ønsker du at lære dine børn, at de skal yde for at få penge, så kan du eventuelt give dem små pligter i husholdningen, så de får integreret, at arbejde er lig med penge. Når børnene får lommepenge, kan det være en ide at opstille retningslinjer for, hvad de får af sine forældre og hvad, som de selv skal købe. Definer om fx tøj, lejetøj og slik er noget, som lommepengene skal bruges på, eller om det er noget, som man får af mor og far.

Fritidsjob

Som barn er det muligt at få et fritidsjob i 13-års alderen. Ved at stimulere dine børn til at få et fritidsjob i så tidlig en alder som muligt, får de en langt større forståelse for hele økonomibegrebet og også det, at fungere i et arbejdsmiljø. Det er også ofte i denne alder, at børn får et større forbrug og det er derfor vigtigt at lære dem, at man skal tjene penge for at kunne have et forbrug.

Lær dine børn at spare op

Det er yderst vigtigt, at du lærer dine børn om opsparingsbegrebet. Ønsker dine børn sig en stor ting, fx en mobil, noget dyrt tøj eller noget til deres sportsgren, så hjælp dem med at sætte penge til side hver måned og forklar dem om, hvordan man sparer op og om, hvornår de så kan få den ting, som de drømmer om. Er det en meget stor ting, kan man eventuelt aftale, at man som forældre betaler halvdelen.

Inddrag dine børn i økonomiske samtaler

En vigtig del af det, at lære sine børn om økonomi som en del af opdragelsen, er at inddrage sine børn i økonomiske samtaler, eller blot tale åbent om økonomi. Det vil give børnene en langt bedre forståelse for økonomi, hvis de dagligt eller ugentlig hører om almindelig økonomisk snak. Lær også dine børn om finansiering og dets fordele og ulemper. Dette behøver ikke kun være den mere almindelige del såsom at låne penge i en bank, men kan også være online lån eller at nogle mennesker investerer i crowdlending. Lær også dine børn om at investere sine penge og om, hvordan det kan resultere i en større opsparing.

2018-09-14T11:19:19+00:00

Leave A Comment