Lær dit barn at spille klaver på en nem og sjov måde

Denne artikel er sponsoreret

Du behøver ikke selv at kunne spille klaver, for at kunne lære dit barn det! Men den nyudkommet bog “Klaverleg” kan dit barn lære at spille klaver via ikoner frem for noder. Allerede fra 4-års alderen. At kunne spillet et instrument er en kæmpe gave at få med videre i livet.

Den geniale bog er skrevet af cand. mag. i musik Pernille Holm Kofod.

Spil med flyvemaskiner, elefanter og gulerødder
Asger slår ivrigt døren op til moster Mette. Med “Klaverleg” under armen spankulerer han målrettet hen til klaveret, og mens han kravler op på stolen fortæller han ivrigt, at den med kineserne starter med 7 flyvemaskiner, 1 elefant og 2 gulerødder.

Han er 5½ år og går meget op i at lære at tælle. Maestro – vi er klar til koncert!

Asger en blanding af tæller og synger sig gennem de syv flyvemaskiner, en elefant og to gulerødder, og vupti har han spillet sig halvejs gennem Tre små kinesere på Højbro Plads. Han er pavestolt – det samme er hans mor.

Klaver spil for børn

Børn i en verden af ikoner
Hvis du aldrig selv spillet klaver, lyder det måske usandsynligt, at du kan hjælpe dit barn i gang med at spille. Men når noder bliver til flyvemaskiner, gulerødder og elefanter bliver det pludselig nemt at gå til – for alle! Spil med ikoner behøver nemlig ikke kun at foregå på iPads, Smartphones o.lign. Børn i dag er så vant til en verden med ikoner, at metoden nemt kan overføres til klaver. Musik er fantastisk, det synes de fleste, og det at kunne spille er en smuk gave at give sit barn.

Klaverleg kan startes op fra barnet er 4 år. Børnehavebørn har typisk brug for hyggeligt samvær med en voksen, når de spiller, mens skolebørn hurtig bliver selvkørende.

Bjørnen sover … eller gør den?
Bogen Klaverleg indeholder 33 kendte børnesange. Kendte sange er altid stærkt motiverende for en begynder: ”Aj dén er god, den vil jeg spille!” Hver sang har sin egen tegning, så børn der endnu ikke er læsestærke nemt kan finde frem til deres favoritter.

Til sangene hører der også nogle lege, som er sjove at lege sammen med en forældre: Det gipper i Asger, mens han spiller Bjørnen sover. Når sangen er færdig ved han godt at far, som sidder ved klaverets dybe toner med tæppe over hovedet, springer frem og buldrer på klaveret som en meget sulten bjørn. Puh, hvor er Asger dog blevet kildet meget under den leg.

Sæt tangentstrimlen på klaveret og kom godt i gang
Der følger en tangentstrimmel med, som du skal sætte på klaveret. Hvor den helt præcis skal stå, får du hjælp til i bogen eller du kan se det i introduktionsvideoen på www.klaverleg.dk, som også viser, hvor nemt det er at starte op.

Tangenter klaverb ørn

Til bogen hører også et videobibliotek, hvor du frit kan lytte til og se alle bogens sange spillet. Videobiblioteket finder du også på Klaverlegs hjemmeside.

Hjælp, vi har ikke noget klaver
Det kræver naturligvis et klaver eller keyboard for at komme i gang. Forbløffende mange har allerede adgang til et, derhjemme, hos bedsteforældre eller på anden vis og ellers kan man godt få gode begynderkeyboards til omkring 850 kr. Men vær opmærksom på at tangenterne skal have normal tangentstørrelse. Har du brug for vejledning, er du altid velkommen til at kontakte www.klaverleg.dk.

klaverundervisning

Her køber du Klaverleg
Klaverleg er trykt i lækre materialer, der er skønne at røre ved og bladre i. Den kan købes på www.klaverleg.dk, i boghandelen eller i musikbutikken 4Sound.

Vejl. pris 349,00 kr.

Idé og tilrettelæggelse af Pernille Holm Kofod
Tegninger af Sandra Schoeller Olsen
Forlag Edition Doremi

Klaverleg: Når der ikke er råd til både gymnastik og klaver
Pernille er musikpædagog og har bl.a. undervist i klaver.

“Ideen til Klaverleg opstod da nogle venner for år tilbage, var i tvivl om, hvorvidt de skulle sende deres datter til gymnastik eller til klaverundervisning. De syntes ikke de havde råd til begge dele.

Samme aften satte jeg de første spæde streger til Klaverleg. Jeg ville gerne hjælpe mine venner i deres dilemma, samtidig med jeg gerne ville give deres datter mulighed for at lege og skabe musik ved klaveret. Deres feed back et par måneder senere lød: Det bør du da udgive.

Der skulle gå nogle år, men tanken forlod mig aldrig helt. Da Klaverlegs illustrator Sandra Schoeller Olsen til min store glæde gerne ville være med, var der kun én vej tilbage, og det var frem!

Jeg elskede at spille klaver som barn. Klaveret var som en legeplads og som en ven. Musikken var et helt særlig rum at bevæge sig i. Den mulighed vil jeg elske at give videre til mine egne og andres børn.”

Pernille er uddannet cand. mag. i musik. Udover sit musikpædagogiske arbejde er hun også redaktør og grundlægger af forlaget Edition Doremi og har arbejdet som kommunikationskonsulent, projektleder og tekstforfatter på bl.a. Det Kongelige Teater og inden for it-miljøet.

Hun er mor til Asger og Benjamin og omgås i det hele taget mange børn i nærmiljøet. Hun nyder at lære musik fra sig og elsker at puste til ungernes fantasi og forestillingsevne.

2017-06-17T04:41:52+00:00

One Comment

  1. Cara 30. august 2013 at 11:56 - Reply

    MANGE tak for indlægget. På trods af at jeg selv har spillet klaver siden jeg var 5 år gammel, synes jeg det er svært at lære det videre til mine piger som begge elsker når jeg spiller børnesange for dem. Men denne bog giver mening! Glæder mig nu til at mine børne skabe musik i deres leg.

Leave A Comment