Lav en gipsmaske – eller gipsfigurer – med børnene

Denne artikel er sponsoreret

En idé til et weekendprojekt denne fastelavnsweekend: Gipsmaske! Det er meget let, og børnene synes, at det er sjovt at få et aftryk af deres eget ansigt, som de så kan male i flotte farver.

Det er nu også en aktivitet, som man kan kaste sig over uanset om det er fastelavn eller ej. Det er altid sjovt at lave gipsmasker! Eller figurer af gips: Se allerneders hvordan!

gipsgaze
Gipsgaze, vand og vaseline og så er du i gang! Gipsgaze købes i hobbyforretninger.

I går aftens var vi til “Maskedag” på skolen, og her fik både Alberte og Andrea sig en maske.

Der blev udbudt “halve maske” – dvs. den stoppede ved næsen. Det ville tage for lang tid, hvis alle børn skulle have lavet masker af hele ansigtet. Men det kan I jo sagtens gøre hjemme, hvor der ikke står en sværm af børn i kø!

Gipsmaske
Alberte er først på bordet. Andrea ser an – og er klar på at være næste.

Gipsmaske
Man skal ligge helt stille imens masken bliver lagt. Ikke noget med at snakke og grine… det er så lidt svært, når ens mor står og snakker løs ved siden af!

Det skal du bruge til din gipsmaske
1. Gipsgaze
2. Vaseline
3. Skål med vand

Pynt
1. Små malepensler
2. Børnevenlig maling
3. Evt. glimmer, små fjer og hvad nu I vil pynte masken med

Gipsmaske
Så skal maskerne sidde på og tørre. Kan tages af efter 10 min. Har du været god med vaselinen – også på øjenbrynene – så gør det ikke ondt at få maskerne af, meeen vi skulle nok have haft et hårbånd eller to med, for det var vanskeligt (med al det hår) ikke at få lidt gips i håret.

Sådan lægger du gipsmasken

 • En gipsmaske fremstilles af gipsgaze. Desuden bruges vaseline. Bind håret op, og smør ansigtet godt ind i vaseline. Vær omhyggelig ved øjenbryn og evt. skæg.
 • Klip gipsgazen til i mindre stykker. Dyb stykkerne i skålen med vand og lad dem dryppe af inden de lægges på ansigtet. Begynd med at ramme ansigtet ind.
 • Læg gipsstykker over hele ansigtet. Til næsen bør stykkerne være mindre, så er det lettere at forme dem. Lad øjnene være frie og pas på ikke at dække næseborene. Modellen skal kunne trække vejret.
 • Skal masken bruges til ophængning, kan øjnene dækkes. Her er det bedst at bruge trekantede stykker. For at opnå en stærk maske, skal der lægges 2-3 lag på. Det er vigtigt at modellen ikke bevæger ansigtet, mens masken tørrer.
 • Tørretiden er ca. 10 minutter. Når masken føles tør og hård, kan den tages af. Start med at løsne masken i siderne og hårkanten. Få modellen til at lave grimasser – så slipper den lettere. Vask ansigtet med lunkent vand.
 • Masken kan derefter males efter egen fantasi.
 • Færdige gipsmasker
  Det færdige resultat! Kan pynte på væggen i børneværelset, når fastelavn er slut.

  Lav sjove figurer af gipsgaze
  Hos cchobby.dk så jeg en anvisning på, hvordan du laver dekorative figurer af gipsgaze. Det ser også sjovt ud – og nemt at gå til!

  Figurer af gipsgaze

  2017-06-17T04:42:41+00:00

  Leave A Comment