Sy nemt en halsedisse – genial under cykelhjelm

Denne artikel er sponsoreret

Min veninde giver jer her en virkelig nem opskrift på en halsedisse, som du selv kan sy – billigt og hurtigt! En halsedisse kan bruges både som genial, tyndere men varm, hue under cykelhjelm og som halstørklæde.

Halsedisse sy den selv
Til venstre: Halsedisse brugt som hue og til højre brugt som halstørklæde.

DIY: Hjemmelavet halsedisse
Jeg har købt en halsedisse til min søn fra firmaet Buff (læs og se video af, hvordan en Buff kan bruges!). Den er superlækker og anvendelig specielt under cykelhjelmen, hvor den kan rulles ud over ørene uden at fylde for meget.

Alle velassorterede friluftsforretninger sælger den, men de ved også godt, hvad de skal have for dem. Hele familien skal på skiferie i uge 6, som i forvejen er lidt af en udskrivning, så derfor må resten af familien nøjes med en hjemmelavet.

I den hjemmelavede version af halsedissen, må du leve med en søm. Til gengæld koster den kun en tiendedel af originalen (som er uden søm). Den er så let at lave, at store børn kan selv sy den. Min venindes datter på 8 år var selv med til at lave sin – og er meget stolt af resultatet.

Halsedissen kan laves i en vinter og efterårsmodel. Efterårsmodellen er et langt rør syet i jersey. Vintermodellen er et langt rør i jersey med en tynd fleece forneden. Jeg har valgt microfleece, da den er tynd og blød – almindelig fleece kan også bruges. Jeg synes det er mest lækker at sy den i en viscosejersey, da den er tynd og lækker, men man kan også bruge en bomuldsjersey, som findes i mange flere forskellige sjove og søde mønstre. Kanterne er ikke foldet eller zik-zakket, da hverken fleece eller strækstoffet trevler.

OPSKRIFT
Mål dit barn om hovedet fra hagen til issen. Klip stoffet lidt mindre, så det kan strække resten.
Jeg har lavet en halsedisse til 8-10-årig med følgende mål:

Jersey: 50 X 50 cm
Micro fleece: 25 x 50 cm (som jeg kun har kunnet finde hos Stof og Stil.)

1. Klip
Halsedisse sy selv

2. Sy jersey og fleece sammen ret mod ret på den lange led. Sy med en stræksøm eller mini zik-zak med bredden. Lav evt. efterfølgende en bred zik-zak og klip overskydende stof af.

Halsedisse sy selv

3. Fold på den modsatte led og sy sammen ret mod ret. Klip overskydende stof af.

Halsedisse sy selv

4. Vend og vupti. Klar til brug!

Halsedisse sy selv

God fornøjelse!

/Dorte

2017-06-17T04:42:42+00:00

Leave A Comment