Når bilen bliver træt

Denne artikel er sponsoreret

Med små børn i huset bliver der kørt en del ture hos den gennemsnitlige børnefamilie, og er bilen af ældre dato, kan det være nødvendigt at tage afsked med den. Ældre biler kan være dyre i både brændstof og ejerafgift, og selv om den måske stadig kører, kan den måske vise sig at være for dyr i drift. I skal selvfølgelig gerne have så meget for bilen som muligt, men det kan være svært at få sådan en svend afsat. Læs med og få et par tips til processen.

Byt til en nyere bil

Skal I have en nyere bil, er det selvfølgelig værd at forsøge sig med en byttehandel. Det er meget almindeligt, at autoforhandleren tager den brugte bil i bytte som en del af prisen, hvis I køber nu bil hos ham. Men det er langt fra sikkert, det er en mulighed. Autoforhandleren går kun med til en byttehandel, hvis han selv tror på, at den gamle bil kan sælges videre med fortjeneste, og det er svært i dag. Alle vil have brændstoføkonomiske små biler, så det er typisk op ad bakke. Det koster dog ikke noget at forhøre sig.

Sælg selv bilen

Men selv om han måske ikke vil tage den i bytte, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at bilen er værdiløs. Prøv at sætte den til salg i lokalavisen, på den blå avis og i diverse salgsgrupper på facebook. I kan være heldige at finde en privat køber, som er villig til at betale en passende pris.

Lykkes det ikke, er der stadig muligheder. Der findes forskellige auktionssider på nettet samt fysiske bilauktioner. Vær dog opmærksom på, er aktionshuset tager sig betalt for at formidle salget. Det er ikke urimeligt, men det udhuler selvfølgelig jeres provenu en del.

Sælg bilen til udlandet

Det er faktisk muligt at sælge biler til udlandet, hvor prisen kan være højere end herhjemme. I praksis er det dog ikke rigtig brugt, fordi det ganske enkelt er en proces, der er næsten umulig at gennemskue for lægmand. I Aarhus har firmaet Bilplus dog specialiseret sig i netop dette, og de køber løbende brugte biler op til videresalg. Sæt din bil på bilauktion hos dem, og se, hvad de vil byde. Det er helt uforpligtende, og du kan altid takke pænt nej, hvis du ikke synes buddet er rimeligt. På deres hjemmeside kan du hurtigt udfylde en enkel formular med bilens data, og så får du svar i løbet af få timer.

2017-01-02T10:23:25+00:00

Leave A Comment