Når børn fordybes med en saks i hånden…

Denne artikel er sponsoreret

For et par måneder siden besøgte jeg en integreret institution et par gange. Jeg var så heldig, at der var en pædagog der havde sagt ja til at sparre med mig, omkring nogle nye e-bøger jeg skulle udgive.

E-bøgerne er kommet til at hedde “Små kreative pilfingre” og det var netop de dejlige små pilfingre, jeg havde fået lov til at fotografere i institutionen. Forstået på den måde, at børnene skulle lave de kreative idéer jeg havde forberedt hjemmefra og så stod jeg klar og knipsede billeder.

Det blev til i alt 4.500 fotos, så der var gang i festen. Selvfølgelig opstod der episoder undervejs, som vi ikke havde set komme…Sådan lærer man at klippe med en saks

For eksempel blev denne dreng helt fordybet i at klippe med en saks. Det var stort, for normalt gad han overhovedet ikke at klippe i hverken papir eller karton, så pædagogen var meget overrasket. Han skulle have lavet et lille kunstværk med grydesvampe, men det var så fed en oplevelse at få lov til at klippe i grydesvampene, at vi lod ham sidde i den lille “bobbel” og bare fange de små stykker grydesvamp med saksen, og se hvordan de blev delt i to.

Det gik der så lige en halv times tid med… Det er det jeg vil kalde et af hverdagens små mirakler, og så kan det være bedøvende lige meget, om der var ting vi ikke fik vinget af, for han fik lært at klippe på den sjove måde – og så kan alt andet jo være ligegyldigt. Du kan se mere om e-bøgerne her. 

Skrevet af Tina Dalbøge
Skribent på JuniorBusiness.dk

2017-06-17T04:42:27+00:00

Leave A Comment