Ny app kan hjælpe med stop af mobning i folkeskolen

Denne artikel er sponsoreret

mobning Den nye mobbestop-app, der kan downloades til iPhone og Android, kan ikke i sig selv stoppe mobbesituationer, men anvise nogle handlemuligheder til elever, der oplever mobning.

Mobbestop-app’en er en del af kampagnen Mobbestop – bland dig ikke udenom, der gør elever i 4., 5 og 6. klasse bevidste om mobningens konsekvenser. Her får de konkrete redskaber til at sige fra, når de oplever mobning.

Afhold et Mobbestop-møde
Som en del af kampagnen har 100 folkeskoler i Århus og omegn samt Storkøbenhavn mulighed for at få besøg af ‘Mobbestop-mødet. Her skal eleverne sidde klar med deres mobiltelefon, idet de kan fortælle om deres oplevelser med mobning ved at sende anonyme sms’er op til salens storskærm, hvorfra mødets ordstyrer kan inddrage sms’erne i debatten.

Eleverne kan også bruge deres mobiltelefon til at deltage i anonyme sms-spørgsmål om mobningens omfang på deres egen skole.mobning

Anonyme beretninger
“Vi har valgt at arbejde med anonyme sms’er som dialogform for at få flere elever til at deltage, da det kan være en stor mundfuld at skulle rejse sig op for skolekammeraterne og fortælle om mobning. Men det er naturligvis også muligt for eleverne at deltage mundtligt i dialogen,” fortæller Nicola Boserup, projektleder hos foreningen YouGlobe, der har udviklet kampagnen ‘Mobbestop – bland dig ikke udenom’.

mobning

Kortfilm og klassesæt
I mobbestop-møderne indgår også tre kortfilm om mobning, som eleverne skal debattere med mødets ordstyrer enten mundtligt eller ved at sende sms’er op til storskærmen. Efter møderne har lærerne mulighed for at arbejde videre med mobning via et klassesæt, som stilles gratis til rådighed for alle skoler i landet via hjemmesiden mobbestop.dk

mobning

‘Mobbestop – bland dig ikke udenom’ er udviklet af foreningen YouGlobe med støtte fra TrygFonden og faglig bistand fra Red Barnet. Kampagnen bygger på den nyeste forskning om mobning.
Læs mere på mobbestop.dk, hvorfra man også kan booke et mobbestop-møde.

2017-06-17T04:41:12+00:00

Leave A Comment