Opskrift: Fastelavnsboller uden tung gærdej

Denne artikel er sponsoreret

“Man skal godt nok spise meget tør bolle for at få noget af det gode…!” Sådan er mine børns oplevelse af mine hjemmelavede fastelavnsboller. Og jeg må give dem ret!

Får du samme tilbagemelding på dit hjemmebag? Så vil jeg anbefale Sabine Lemires fastelavnsboller. De er uden gær, minder om vandbakkelser, og er med masser af det gode! Guf!

fastelavnsbolle uden gær
Fotograf: Monica Bach

Opskrift på lette fastelavnsboller
Altså både lette at lave – og falder let i maven!

Ingredienser til bollerne:
100 g smør, 2 dl vand, 100 g hvedemel og 4 æg.

Fremgangsmåde:
Bring smør og vand i kog.

Tilsæt melet og rør kraftigt.

Afkøl dejen lidt og rør æggene i et for et. Rør godt imellem æggene.

Sæt dejen i små toppe på bagepapir på en bageplade.

Bag dem i 20 min. ved 220 grader.

Lad bollerne køle af på en rist. Når de er kolde skæres de halvt igennem.

Ingredienser til cremen:
2,5 dl fløde, 5 spsk. sukker, 2 håndfulde hindbær og 1 spsk. vaniljesukker.

Pisk fløden til skum. Mos bærrene med en gaffel. Vend bær, sukker og vaniljesukker i flødeskummet.
Læg et par store skefulde creme i hver bolle.

Ingredienser til pynt:
Flormelis, 1 pasteuriseret æggehvide, frugtfarve og kagekrymmel.

Rør lidt æggehvide i flormelis til glasur. Bland lidt frugtfarve i glasuren, og rør godt. Pynt bollerne med glasur og kagekrymmel.

Kilde: Sabine Lemire www.lemire.dk

Få nyt fra Sabine
Sabine er SÅ misundelsesværdig kreativ! Jeg elsker hendes korte nyhedsbrev! Anbefaler dig at tilmelde Sabines små (som i ultrakorte) hyggelige nyhedsbreve. De indeholder altid en enkelt idé eller opskrift, som er super inspirerende! Du tilmelder dig i højre side af siden her: lemire.dk

Sabine Lemire


2017-06-17T04:41:13+00:00

2 Comments

  1. Maja 6. februar 2015 at 19:50 - Reply

    Det lyder som skønne fastelavnsboller, de skal prøves. Jeg vil dog anbefale st koge hindbærrene først; der er stadig stor risiko for bakterier i frosne bær, også selvom det på posen ser ud til, de kommer fra Danmark. De kan godt oprindeligt være plukket i udlandet. Alternativt kan man sikkert bruge sukkerfri marmelade, æblemos eller kagecreme 🙂

    • Anette Tvedergaard 7. februar 2015 at 10:09 - Reply

      Tak for et godt råd Maja! Det er korrekt: Hindbær skal koges først. Kan huske den der sag med frosne hindbær fra Polen, hvor en del danskere fik meget ondt i maven. 🙁

Leave A Comment