Regner det udenfor? Vær kreativ med dit barn indenfor!

Denne artikel er sponsoreret

Nu hvor sommeren er slut, går vi den mere blæsende og regnfulde tid i møde. Du har sikkert nydt en masse sjove aktiviteter med dine børn udenfor i det ganske danske sommerland. Og nu er det snart tid til at finde på sjove ting, som I kan hygge jer med indenfor.

Lad dig inspirere og få nye idéer til, hvad du kan kaste dig ud i af kreative projekter med dine børn. Der er garanti for masser af hygge og nærvær – og alle kan være med.

Lav jeres egen modellervoks

De små fingre kan i timevis modellere og forme, hvis du giver dit barn en klump modellervoks i hænderne. Det er sjovt at eksperimentere med for store som små, og I kan lege, at I kreerer alt fra kanelsnegle til terninger og biler. Det modellervoks, du køber, kan indeholde mange spændende ingredienser, som du ikke ønsker, at dit barn skal få lyst til at smage på.

Lav i stedet jeres eget modellervoks. Det er overraskende nemt og kræver kun få ingredienser. Find en opskrift på nettet, så har du modellervoks få timer senere. Når du har lavet en portion, kan den holde sig i flere uger i køleskabet. Bland frugtfarve eller krydderier i alt efter, hvilke farver I gerne vil have at lege med. Og så er det bare med at komme i gang med at lege og forme.

Lad dit barn lave pynt til sit værelse

Hvorfor ikke lade dit barn hjælpe med at udsmykke sit værelse? Det er fantastisk, når man kan se, at der bor et barn på et børneværelse, og alt ikke kun er dekoreret af de voksne. Det må gerne være skævt og i børnehøjde. Lad dit barn tegne en tegning, male et billede eller kreere en perleplade til at hænge op i vinduet. Det er kun jeres fantasi, der sætter grænser.

Næste gang en bedsteforælder eller ven kommer på besøg, vil barnet elske at fremvise de nye ting på værelset. Børn synes, at det er fascinerende at skabe noget. Og der er ikke noget så hjertegribende som et barn, der stråler om kap med solen, når det stolt viser sin nyeste kreation.

Vær kreativ med ting fra naturen

Lær dit barn at glæde sig over og interessere sig for naturen. Saml sten på vejen hjem fra børnehave eller skole, put farverige blade i en pose eller tag kastanjer med hjem i jeres lommer. Naturen er fyldt med fantastiske materialer, som I kan tage med ind og lave forskellige kunstværker af. Det gælder bare om at tænke alternativt og få øje på de små ting, der ligger derude.

Tegn på sten med tuscher eller skriv jeres navne derpå. Så har I bordkort, som dine børn kan lægge ved jeres tallerkener inden aftensmaden. Lim blade på et stykke papir og tal om, hvor bladet kommer fra, og hvordan det ændrer farver, når årstiderne skifter. Find tændstikker frem fra skuffen og lav sjove kastanjedyr. Du kan lave masser af dekoration til din altan eller til dit hjem med udgangspunkt i naturen. Som ikke kan købes for penge.

Tag den kreative hat på og skab nærvær

Det er ikke bare sjovt, men også lærerigt for store som små at udfolde sig kreativt. Få en masse gode, nærværende stunder med dit barn, hvor I hygger jer med jeres egne krea-projekter. Tag udgangspunkt i det, dit barn bedst kan lide. Og vil du hellere male, mens barnet laver perleplader, så lav hver jeres ting ved siden af hinanden.

Har dit barn svært ved at sidde stille, hjælper det altid at kombinere det med en kop varm kakao eller en chokoladekiks. Så kan det vist ikke blive mere hyggeligt.

2017-08-22T04:10:26+00:00

Leave A Comment