Sådan får du mere tid sammen med dit barn som selvstændig

Denne artikel er sponsoreret

Hvis du har et barn og er selvstændig erhvervsdrivende, ved du, hvor svært det kan være at få tid til familiesamværet. Det kan give dårlig samvittighed, som sidder og nager dagen lang.

Arbejdet tager i dag meget af vores tid, og det går ofte ud over børnene. Men med få greb kan du strukturere din tid bedre. Læs med her og få tips til, hvordan du gør, så du i stedet kan nyde mere tid sammen dit barn.

Overvej placeringen af din virksomhed

Hvor ligger din virksomhed? Ligger den tæt på hjemmet, eller dit barns institution? Hvis den ikke ligger tæt på nogle af delene, bør du overveje at finde nye lokaler tættere på. Det vil spare dig for enorm meget transport- og spildtid, som du i stedet kan bruge på dit barn.

Nye lokaler giver dig samtidig mulighed for at starte på en frisk. Med dem kan du tage beslutningen om, at det er tid til at sætte fokus i dit liv på en ny måde. Det er startskuddet til at give dit barn mere tid.

Brug kalenderen

Det kan lyde banalt, men mange bruger faktisk ikke en kalender. Ved at strukturere din tid bedre, får du også bedre overblik over den. Bliv bedre til at gøre samværet til en del af din daglige kalender. Det er lidt ligesom med træning – vi føler ikke, vi har tiden til det. Men i virkeligheden handler det bare om at sætte tid af til det. Det samme gælder dit barn. Du skal skabe tid til det.

Når du så sætter dit daglige skema op i en kalender, er det vigtigt, at du rent faktisk prioriterer samværet med dit barn. De kan hurtigt drukne i rengøring, madlavning og andre huslige pligter, som du, uden at tænke over det, sætter først i dit skema. Det vil du sikkert ikke, men mange gør det ubevidst – for det skal jo ordnes, ikke?

Gør dine børn til en del af hverdagen

Vi fortsætter lidt i de daglige gøremåls spor. For naturligvis kan du ikke bare hente mad udefra hver aften eller lade vaskekurven bugne – du og dit barn skal jo have sund, næringsfyldt mad og rent tøj på kroppen. Men frem for at gøre det selv kan du inddrage dit barn i hverdagens opgaver. Lav maden sammen og find nye, sjove opskrifter, som I begge elsker. Eller læg vasketøjet sammen begge to. På den måde kan samværet blive en del af hverdagen og gøremålene – så du slår to fluer med et smæk. Det er desuden også en god måde at give dit barn en fornemmelse af det ansvar, der følger her i livet.

Er dit barn for lille til at hjælpe med rengøring eller tøjvask, kan det være en idé at vente med det, til barnet er lagt i seng. Så har du ro til det – og den dårlige samvittighed, over at der nu er gået endnu en dag uden samvær med dit barn, forsvinder.

Giv elektronikken mindre plads

I mange danske hjem flyder det over af elektronik i form af TV, smartphones og tablets. Når vasketøjet og madlavningen er ordnet, kalder sofaen. Og det ender let med, at du sidder med næsen begravet i din telefon – for du skal da lige tjekke, om der er noget nyt på Facebook eller Instagram. Det stjæler så meget af din tid. Tag i stedet et bevidst valg om, at de elektroniske tidsrøvere ikke skal fylde i jeres hjem.

Det giver dig mere nærvær, som hurtigt vil smitte af på dit barn. Børn gengiver ofte deres forældres adfærd. Så når der står FB malet i dit ansigt, vil de også hurtigt gribe iPad’en og forsvinde ind i den digitale verden.

Gør det i stedet til en vane at sætte jer om et godt gammeldags brætspil eller andet. Det skaber masser af nærvær og hygge.

2017-11-27T08:32:29+00:00

Leave A Comment