Sådan får du overblik over dine udgifter til barn

Denne artikel er sponsoreret

Alle som har fået et barn ved, at der er en lang række udgifter forbundet med det. Der skal både investeres i barnevogn, babyalarm, bleer i massevis og måske ligefrem en ny bil, hvis den man havde i forvejen, ikke kan rumme en barnevogn.

Det kan være svært at skabe sig et overblik over udgifterne, og man ender derfor ofte med at bruge langt flere penge, end man egentlig have planlagt.

Dette kan dog delvist undgås ved at lave et klart overblik over alle udgifter og fremstille dem grafisk, så man nemt kan se, hvilke poster der udgør mere end de andre. Når man ved, hvad det er der koster mange penge, kan man forsøge at købe tingene brugt, og derved spare penge på de ting som er dyrest.

Lav en liste med udgifter

Det første du skal gøre er at åbne enten Excel eller Google Sheets og indskrive alle de udgifter du forventer dit barn vil medføre. Vær realistisk og sæt heller et beløb for højt end for lavt.

Nedenfor har vi gjort det i Excel. Vores liste er meget begrænset, og din vil sikkert være langt længere.

Skærmbillede 2017-04-21 kl. 09.53.02

Lav et grafik overblik med Excel.

For at få et grafisk overblik med Excel skal du blot markere din tabel, og klikke på det lille ikon der kommer nede i højre hjørne, som vist herunder.

Skærmbillede 2017-04-21 kl. 09.54.16

Herefter vælger du diagrammer og vælger ”Cirkel”.

Herefter får du lavet et flot cirkeldiagram, som tydeligt viser dig, hvilke af dine udgifter der er de største, og du kan herefter tage en velovervejet beslutning om, hvor du børe spare.

Sådan gør du med Google Sheets

Bruger du Google Sheets, som er en slags gratis light-udgave af Excel, kan du gøre det samme ved at markere din tabel, hvorefter du trykker på ”Indsæt” og vælger ”Diagram”. Herfra kan du vælge, hvilken type diagram du ønsker.

Vælg Cirkeldiagram som vist nedenfor:

Skærmbillede 2017-04-21 kl. 09.54.51

Dette giver dig på samme måde et overblik over dine udgifter.

Det smarte ved Google Sheets er, udover at det er gratis, at dine regneark gemmes i skyen, så de aldrig vil gå tabt. Derudover kan du dele dine ark med andre personer, f.eks. din mand eller kæreste, og i kan så sammen tilføje flere udgifter til listen, når i lige kommer på nogle nye. På den måde behøver i ikke sidde sammen og arbejde i arket på samme tid, men kan blot tilføje til det, når i har tid og lyst.

Du kan lære mere om Excel og Google Sheets på NemProgrammering.dk, som tilbyder online kurser om begge programmer. Se f.eks. deres videokursus om Excel her.

2017-06-17T04:40:46+00:00

Leave A Comment