Sådan gør du køreturen nemmere for børn

Denne artikel er sponsoreret

Vi kender det alle sammen? Køreture med børn på bagsædet kan være en stor mundfuld, hvis barnet har uro i kroppen. Hvis vi selv husker tilbage til den gang, hvor vi selv sad på bagsædet, så var køreturene til Djurssommerland, fodboldkampen eller lign. utroligt lange.

Men der er håb forude! Planlægning og aktivering er løsningerne til en behagelig køretur med børn i bilen. Sørg for at der er lagt en plan for køreturen, og at børnene hele tiden aktiveres. Dette kan gøre køreturen meget nemmere for begge parter, og du slipper for det konstante spørgsmål: ”Hvornår er vi der?”.

Hvor gamle er børnene i bilen?

Alt efter om det er små børn eller store børn du skal have med i bilen, så er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i deres individuelle interesser.

Har du eksempelvis børn med på under 2 år, så er det en god ide at tage udgangspunkt i deres daglige rutiner. Læg en plan for, hvornår de normalt spiser, og hvornår de normalt sover middagslur. Dette gør det nemmere at strukturere turen, så der ikke opstår uvante situationer.

Hold mange pauser

Børn har svært ved at overskue længere ture. Hvis der er mulighed for at køre turen i flere etaper, så kan dette være en kæmpe fordel for de mindste i bilen. Hvis børn i alderen 4 til 6 år kan se frem til noget, så bliver det hele mere overskueligt. Det kan eksempelvis være at sejle et stykke af turen eller holde længere pauser i en by på ruten.

Børn på omkring 6 år kan have gavn af at følge med på iPad’en, hvor de kan følge bilen på et kort, og se hvor langt I kommer på turen. En visualisering af turen kan være med til at gøre turen mere overskuelig i de små hoveder. På kortet kan de også finde søer eller veje, som I passerer, hvilket også kan være en rigtig god beskæftigelse.

Ernæringen er vigtig

Forberedelse er vigtig. Det gælder helt klart også mad og drikke på turen. Sørg for at have vand med til pauserne. Lav små frugtstykker til turen, som kan aktivere børnene for en stund.

Lavt blodsukker frembringer irritation og træthed i bilen. Dette gælder ikke kun for de mindste. Det gælder også de voksne. Sørg for at undgå slik og andre søde sager, som får blodsukkeret til at flyve op og ned. Spis frugt, gulerødder og lignende, som kan holde blodsukkeret stabilt. På denne måde opretholder i fokus og overskud på turen.

Undgå motorstop

Dette er irritationsfaktor nummer ét. Vi kender det alle sammen. En bil der går i stykker på det tidspunkt, hvor du mindst venter det. Der findes ikke noget mere irriterende.

Sørg derfor for at få tjekket din bil igennem, hvis du skal ud på en længere køretur. På denne måde sikrer du dig imod uventede motorstop, der kan sætte en stopper for opretholdelse af det gode humør. Du kan læse mere om bilen og reparationer på Au2guiden.dk.

2017-11-06T04:04:40+00:00

Leave A Comment