Sådan holder du dit barn sundt

Denne artikel er sponsoreret

Som forælder er der intet, der betyder mere for, end at vores barn er sundt og trives. I en travl hverdag kan det imidlertid være svært altid at leve op til vores egne forventninger, så vi har samlet nogen gode råd til, hvordan du nemmere får et sundt barn.

God kost

I forhold til sundhed er der får ting, der er lige så vigtige som den mad vi spiser. Det kan imidlertid være svært altid at få lavet sund mad, når man har en travl hverdag.

Derfor kan det være en nem genvej at købe dagligvarer online, så man sparer tiden på indkøb. Nemlig.com er én af de bedste online supermarkeder i Danmark og har et stort udvalg af sund mad. Dermed bliver det også nemt at finde inspiration til spændende og sunde madpakker, der med garanti bliver spist op hver dag.

En fordel ved at handle online er også, at du kan inddrage børnene i at udvælge varer, når det passer jer. På den måde slipper man også for trætte børn i supermarkedet, som bare gerne vil have sukker.

Hvis du gerne vil spare tid i din hverdag og gøre det nemmere at træffe sunde valg, kan du se udvalget her.

Frisk luft og motion

Frisk luft og motion er nærmest lige så vigtigt som sund mad. Det kan imidlertid være en udfordring for den moderne forældre, at få ungerne væk fra skærmen og ud i det gode vejr. Mange forældre er ved at gå ud af deres gode skind for at finde på inspirerende aktiviteter udenfor, men nogen gange er det bedste at lade børnene selv finde ud af det.

Skærme og computerspil har en stor tiltrækningskraft, og det kan børn ikke altid selv styre. Det handler derfor om at begrænse tiden foran skærmene og så selv lade børnene finde på, hvad de skal lave i stedet. Måske vil de kede sig lidt i starten, men børn er kvikke, og de vil snart få gode idéer til aktiviteter.

Alternativt kan man altid prioritere at tilmelde sit barn en sport, der virker interessant fra barnet. Prøv eventuelt at lok barnet til at prøve forskellige sportsgrene én enkelt gang.

Regelmæssige sundhedstjek

Heldigvis er de fleste børn i dag raske, og derfor er der ikke grund til at rende hos lægen i tide og utide. Tandproblemer er imidlertid stigende hos danske børn på grund af læskedrikke og sukkerholdig mad. Tandproblemer overses ofte i starten, og dermed kan de udvikle sig til mere alvorlige problemer. Det er især slemt, hvis barnet har mistet sine mælketænder, for så går det ud over de tænder, der helst skal holde resten af livet.

Som forældre bør du kontrollere dit barns tandbørstning regelmæssigt og give gode råd. Derudover kan regelmæssige besøg hos tandlægen være en god idé. En tandrensning kan gøre underværker og forbedre mundhygiejnen betragteligt.

Klik her og bestil en tid hos tandlægen i dag.

2018-01-22T07:46:55+00:00

Leave A Comment