Sådan sikrer du dit barn i trafikken ved skolestart

Denne artikel er sponsoreret

Som forælder er det din opgave at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Hvis dit barn skal starte i skole og derfor skal cykle på egen hånd, er det vigtigt, at både du og barnet er tryg ved dette. Det er essentielt, at du er overbevist om, at dit barn er i stand til at færdes i trafikken på sikker og komfortabel vis.

Forberedelserne bør derfor starte i sommerferien op til skolestart. Trafikken er mere begrænset i denne periode, hvilket særligt gør sig gældende i nærheden af skoler og daginstitutioner, eftersom disse har lukket. Det giver bedre forudsætninger for at øve stille og roligt, fremfor under pres af trafikken.

Køb en sikker cykelhjelm

Hverken du eller dit barn bør begive sig ud i trafikken på cykel uden cykelhjelm. Inden I begynder at træne, skal I først finde en god cykelhjelm. Der findes heldigvis mange cykelhjelme til børn, hvorfor det ikke bør være problematisk at finde en model vis sikkerhed er i top, som ligeledes byder på et udseende, der tiltaler din søn eller datter.

I denne sammenhæng er det naturligvis essentielt at sikre, at kvaliteten er i top. Det betyder at materialevalget skal emme af kvalitet og høj sikkerhed. Det er ikke et punkt, du har lyst til at gå på kompromis med. Alloker derfor lidt tid til at lave grundig research. Vil du gerne skabe et hurtigt overblik over mulighederne, så se cykelhjelmene her.

Træn ruten mellem skole og hjem

Selv om dit barn ikke er klar til at cykle alene endnu, kan I sagtens træne ruten mellem skole og hjem. Det anbefales dog at dette gøres på tidspunkter med minimal og derfor mere egnet trafik. Som forælder bør du kortlægge en rute med sikkerhed for øje. Du bør blandt andet sikre, at store veje skal krydses færrest mulige gange og hvor der er cykelsti.

Når I træner, er det meget vigtigt, at du lader dit barn køre inderst eller forrest. På denne måde kan du nemmere holde øje med det. Det er ligeledes en fordel, når du skal guide barnet på ruten. I denne sammenhæng er det vigtigt, du siger til i god tid, før I skal dreje eller stoppe, så I undgår forvirring eller uheld som følge af panik eller stress fra barnets side.

Det er dog ikke kun ruten, der skal indøves. Der skal ligeledes være fokus på at lære barnet at give tegn, når I skal dreje eller stoppe. Samtidig er det også vigtigt, at du lærer barnet at se sig godt for, før I krydser en vej. I denne forbindelse skal du huske, at dit barn skal bruge længere tid på at komme i gang, og derfor skal du naturligvis ikke satse.

Husk selv cykelhjelmen – så gør barnet også

I dag er det langt fra alle forældre, der selv cykler med cykelhjelm. Det er en skam, da det sender dårlige signaler til barnet om, at det ikke er nødvendigt. Derfor er det vigtigt, du selv husker cykelhjelmen, inden du sætter dig op på den trofaste jernhest. Dette gør sig gældende, hvad end du skal cykle på arbejde eller træne med dit barn.

Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm, er hvis du også selv gør det. Det hjælper også, hvis barnet selv får lov til at vælge sin hjelm, men det er dog sjældent nok. Derfor er det vigtigt, det ikke er noget, du går på kompromis med. Men hvorfor skulle du også det? Du er blot med til at øge din egen sikkerhed, når du cykler rundt i trafikken.

2018-12-07T10:51:40+00:00

Leave A Comment