Skab det personlige rum

Denne artikel er sponsoreret

Vi har alle det personlige rum i hjemmet, hvor vi føler os mest tilpas. Der, hvor vi har givet vores eget personlige præg på indretningen og personligheden af rummet. Når man kommer hjem, er det her, man giver slip på hverdagens stress og jag og nyder livet.

Men hvordan skaber vi det personlige rum?

Trygge rammer omringet af minder

Vi hænger ting op på væggene – for eksempel tegninger fra ungerne og familieportrætter fra en gang, man alle var samlet. I de rum kan man være sig selv. Dette er især en vigtig ting for personer med lange arbejdsuger, og som stadig er fuldtidsforældre, når de kommer hjem. Men det er også vigtigt for vores børn, at de lige som os har et sted i huset, hvor de kan være sig selv. Det er vigtigt for vores børn, at de har trygge rammer og kan føle sig hjemme, der hvor de har deres yndlingsting, som gør deres tilværelse personlig.

Vores børn kommer lige fra daginstitution, børnehave eller skole, hvor de har løbet rundt hele dagen, leget far, mor og børn, og været sammen med voksne og legekammerater. Derfor skal de selvfølgelig have et sted, de kan komme hjem til, som er deres og ikke kun er præget af fars og mors personlighed.

Vær kreative!

Der er mange kreative ting, man kan gøre i sit hjem for at give børnene en personlig del af indretningen. Børneværelset er selvfølgelig den letteste del at gøre til barnets eget rum, men der er de ikke en del af familierummene. For eksempel kan man i stuen lave et lege- eller kreativt hjørne, hvor de kan få en tegnestation eller kasser med legetøj, man kan tage frem og tilbage. I køkkenet kan børnene få deres egen del af køkkenbordet, hvor de kan blive en del af familiemiddagen og hjælpe til med at lave maden.

Legehuse til en hver familie

Hvis du har en have, er et legehus altid et hit. Her kan børnene fortsætte legen som far, mor og børn. I et legehus kan vores børn blive ”forældrene” eller ”værten/værtinden” som inviterer på kaffe og kage, og herigennem få et indblik i ansvarligheden over deres eget lille hus. Bygma har nogle rigtig fine eksempler på legehuse, der kan tilfredsstille et hvert behov, så her kan I få masser af inspiration.

Plads til alle i indretningen

Men med det sagt, så er det stadig vigtig for os som forældre at føle sig hjemme i sit hus. En god kombination af alles personligheder, kan få alle til at slappe af og nyde tilværelsen. Så mangler du lige den sidste ting i vindueskarmen? Det sidste redskab til køkkenet eller kontoret, som kan hjælpe dig i dine passioner? Og som vil give prikken over i’et? Så se her og bliv inspireret.

2017-06-17T04:41:00+00:00

Leave A Comment