Sørg for, at dit barn får motion

Denne artikel er sponsoreret

Det er vigtigt, at både børn og voksne får motion. I dagens Danmark er der meget fokus på sundhed blandt voksne, men hos børnene er det ikke et lige så centralt emne. Børn bruger mere og mere tid indendørs, eftersom de har muligheden for at sidde og spille på tablet eller lege på en smartphone. Der er mange fordele ved en tablet, men den fjerner også vejen for, at børnene kommer ud og bevæger sig. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne får mindst 30 minutters motion, imens børn anbefales at skulle røre sig mindst 60 minutter om dagen for at holde sig sunde. Det er vigtigt, at disse anbefalinger overholdes så vidt muligt.

Dyrk motion sammen med dit barn

Som forælder er det dit ansvar, at dit barn kommer ud og bevæger sig. Men i stedet for bare at sende dit barn ud og lege, imens du sætter dig på sofaen, bør du rejse dig op og gå med ud og lege, så du kan være med til at motivere dit barn. Det gælder om at være et godt forbillede for sit barn, og derfor skal man også selv gøre noget for at være aktiv. En rigtig god ide er at tage ud i naturen som en familie og lave noget aktivt sammen. I kan tage en god cykeltur, spille fodbold eller bare gå en lang tur. Hvis først i har det sjovt sammen, går de 60 minutter meget hurtigt. Det er ikke så meget i hverdagen, at du skal fokusere på at motionere børnene, eftersom de nok skal få rigelig med motion i frikvarteret på skolen eller i børnehaven. Det skader selvfølgelig ikke, hvis du tager børnene med ud på en gåtur efter skole. Faktisk er det en rigtig god ide, hvis du sørger for at skabe en vane, der f.eks. hedder, at i skal ud og gå en tur hver dag. Så er du nemlig sikker på, at både børnene og du selv får nok motion hver dag.

Sport mindst en gang om ugen

Det er en rigtig god ide at lave nogle regler derhjemme angående motion. Først og fremmest bør du lave en aftale med dit barn om, at det skal gå til en eller anden form for sport mindst en gang om ugen. Det har nemlig mange fordele at lade sit barn gå til sport. For det første giver det dit barn noget at gå op i og fokusere på, for det andet giver det masser af motion, og for det tredje er det også med til at udvikle barnet socialt. Klik her for at finde tøj og andet udstyr til dit barns sport. Dertil bør du også lave nogle regler, hvis i har en tablet derhjemme, da det hele godt kan komme til at dreje sig lidt for meget om denne for dit barn. Det er en god ide at sætte nogle tidsbegrænsninger for, hvor længe den må bruges ad gangen, så dit barn kan komme lidt væk fra skærmen og foretage sig noget andet – måske noget aktivt. Det er altså dit job som forælder at hjælpe dit barn til nogle gode vaner.

Inspirer dit barn

Du kan også vælge at tage dit barn med til diverse sportevents og kampe, hvor junior rigtig kan mærke stemningen og fællesskabet. Det kan være fodboldkampe, håndboldkampe, ishockey eller basketball. Måske det ender med, at junior får lyst til at gå til nogle af sportsgrenene eller fortsat tage til kampe sammen med dig. Det er uanset en god måde at bruge tid på sammen. Skulle junior blive interesseret i basketball kan I tage til basket kampe her.

2018-01-22T07:39:37+00:00

Leave A Comment