Tag økonomisk ansvar, når du bliver mor

Denne artikel er sponsoreret

Det er på mange måder et stort ansvar at blive mor. Du forpligter dig til at opdrage og passe på et lille barn, som fortjener den bedste opvækst. Du forpligter dig ligeledes til at tage et økonomisk ansvar, da familieforøgelse og økonomisk rod ikke hænger sammen.

Sørg for at melde dig ind i en a-kasse

Der er ingen tvivl om, at det vil være positivt, hvis du har et arbejde og dermed en fast indtægt. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du har gjort dig tanker om, hvad du skal gøre, hvis du en dag bliver ledig. Selvom det ikke er sjovt at blive ledig, så skal du ikke gøre det til et større nederlag end højst nødvendigt. Der er rigtigt mange mennesker, der bliver afskediget hver dag som konsekvens af nedskæringer o.l.

Vil du være sikker på at kunne forsørge dine børn, selvom du bliver arbejdsløs, så skal du være medlem af en a-kasse. Du vil blive bekræftet i, at det månedlige kontingent har været alle pengene værd, hvis du en dag går hen og mister dit arbejde. Er du klar til at tegne et medlemskab, så skal du finde ud af, hvilken a-kasse du stoler mest på.

FTA-A, Frie Funktionærer og MA a-kasse er konkrete eksempler på a-kasser, som har mange tusinde medlemmer. Du kan læse om de mange a-kasser på nettet, hvor du også kan sammenligne a-kasserne på forskellige parametre.

Vær forberedt på uforudsete udgifter med en økonomisk buffer

Det er et faktum, at mere end tyve procent af alle danskere ikke har en økonomisk buffer. Det er kritisk, fordi det betyder, at denne gruppe ikke er forberedt på uforudsete udgifter. Vælger du at stå uden økonomiske reserver, så løber du en stor risiko. Skal du en dag betale en uforudset regning fra din tandlæge, mekaniker eller håndværker, så kan det hurtigt blive en ubehagelig fornøjelse.

Der findes ingen facitliste for, hvor mange penge du skal have stående på din reservekonto. Det vigtigste er, at du har en økonomisk stødpude, som kan komme dig til glæde en dag.

Hold dig fra gambling

Selvom det kan være sjovt og spændende at spille om penge, så er det noget, du bør holde dig fra. Spilafhængighed er desværre et stigende samfundsproblem, så der er ingen grund til at lege med skæbnen. Du kan være heldig at vinde en masse penge, men chancerne er generelt meget små. Skal du forsørge dine børn, vil det aldrig være hensigtsmæssigt, at du vælger at bruge alle dine penge på gambling.

Saml dine lån og minimér dine udgifter

Afdrager du i øjeblikket på flere mindre lån, så kan du overveje at samle dine lån til ét lån. Du skal med andre ord søge om et samlelån, så du fremadrettet kan nøjes med at forholde dig til ét lån. Det kan du vælge at gøre, hvis du vil minimere dine udgifter. Du vil tilmed opleve, at du meget nemmere kan forholde dig til din gæld, fordi du kun har det ene aktuelle lån.

2017-03-03T04:41:09+00:00

Leave A Comment