Pandekager uden de hårde hvide varer og med hjemmelavet Nutella

Denne artikel er sponsoreret

Her får du en lækker opskrift til sundere weekend-lækkerier.

Pandekager
Pandekager uden mælk, mel og sukker

Almindelige pandekager består primært af masser af mel og mælk med en ordentlig omgang sukker på. Det er de ingredienser, vi kalder for de tre hårde hvide varer. Hårde fordi de belaster fordøjelsessystemet og giver store blodsukkerudsving, som kan føre til humørsvingninger og overvægt.

Opskriften her er på lette og lækre pandekager med masser af gode proteiner og sundt cellefedt, så enhver celle i kroppen jubler.

Nutella
Hjemmelavet Nutella

Af moderskabet.dk

PANDEKAGER MED NUTELLA
Ca. 12 stykker på 20 cm. pande

Ingredienser pandekager
• 6 æg
• 2 bananer
• 1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
• Kokosolie eller smør til stegning

Ingredienser pandekager

Ingredienser Nutella
• 8 friske dadler uden sten
• 4 spsk. kokosolie uden top
• 10 g kakaopulver (uden sukker)

• Bær eller frugt som pynt
• Lækker koldpresset nøddeolie

Ingredienser nutella

Fremgangsmåde
Blend æg, bananer og vaniljepulver til pandekagedejen. Steg pandekagerne i smør eller kokosolie. Du kan selv vælge, om du vil lave store tynde pandekager, eller om du vil lave små tykke blinis.

Blend alle ingredienser til Nutellaen er blød og jævn i konsistensen. Brug med fordel en stavblender og tilhørende røreskål. Det er vigtigt at kokosolien er blød, men ikke smeltet, da den ellers skiller let.

Opbevar Nutellaen i et glas med tætsluttende låg.

Server pandekager og Nutella og pynt med bær eller frisk frugt. Overhæld med koldpresset nøddeolie i stedet for sirup.

Du kan også smøre pandekagerne med Nutella, rulle dem sammen og skære dem i skiver, som snegle.

Pandekagesnegle

Pandekager fyldt med proteiner
Proteiner er vigtige, fordi de er med til at opbygge og reparere kroppen. Alle kroppens celler består af protein. Muskler, hjerne, hud, ja selv hæmaglobinen i blodet, der transporterer ilt rundt i kroppen, består af protein.

Faktisk kontrolleres alle kroppens funktioner, lige fra det mindste blink med øjnene til en stor sportspræstation, af tusindvis af forskellige enzymer – og alle enzymer er proteiner.

Blinispandekager

Børn har brug for mere protein pr. kg .kropsvægt end voksne fordi, de er i voksealderen. Mangel på protein kan fører til svækket immunforsvar, hudproblemer, stofskifteproblemer og underernæring (man kan godt være underernæret selvom man er overvægtig).

Om Moderskabet.dk
Moderskabet.dk skriver for juniorbusiness om legende let sundhed i hverdagen for børn og voksne. Vores motto er, at ALT tæller! I behøver ikke lægge hele jeres livsstil om på en gang og bruge oceaner af tid for at få sundhed ind i familiens liv. Start med det der er lettest for jer. F.eks.: Skift fredagsslikket ud med en lækker dessert sprængfyldt med cellefedt og andre gode næringsstoffer.

De næste fredage, vil vi give dig endnu flere lækkerier til en sund og hyggelig weekend uden sukkerchok!

2017-06-17T04:42:31+00:00

Leave A Comment